Μύρισαν Χριστούγεννα και στο Αλιβέρι – Δείτε φωτογραφίες

Μύρισαν Χριστούγεννα και στο Αλιβέρι

Ξεκίνησε ο στολισμός για τα Χριστούγεννα στο Αλιβέρι.

Εδώ και μέρες συνεργείο του δήμου ξεκίνησε να στολίζει την πόλη για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων. Την ίδια ώρα, και αρκετοί επαγγελματίες έχουν στολίσει τα καταστήματα τους με χριστουγεννιάτικα φωτάκια και διακοσμητικά είδη.

Στο επίνειο της πόλης του Αλιβερίου τον Κάραβο επίσης ξεκίνησε ο στολισμός από τον αρμόδιο φορέα διαχείρησης τον ΟΛΝΕ. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί χριστουγεννιάτικη εορταστική ατμόσφαιρα για να τονώσει την ψυχολογία όλων των κατοίκων.

Ο φωτογραφικός φακός, έχει καταφέρει να αποτυπώσει το πόσο διαφορετική είναι η ατμόσφαιρα του Αλιβερίου που περιμένει την λευκή νύχτα.

Μύρισαν Χριστούγεννα και στο Αλιβέρι
Μύρισαν Χριστούγεννα και στο Αλιβέρι

Πότε στολίζουν οι περισσότεροι το δέντρο;

Εάν είστε από εκείνους που αγαπούν τα Χριστούγεννα και λατρεύουν να περνούν ώρες μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και να χάνονται στη μαγεία του, τότε ετοιμαστείτε να στολίσετε. Το να βλέπετε κάθε μέρα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, επιδρά θετικά στην ψυχολογία σας. Ιδίως τα παιδιά, περνούν τέλεια όταν αντικρίζουν τα λαμπιόνια και τα στολίδια. Μαγικές εικόνες που μένουν στην μνήμη τους και θα τις θυμούνται για μια ζωή.

Υπάρχει και μια μερίδα ανθρώπων που περιμένουν μια συγκεκριμένη ημερομηνία για να κάνουν το στόλισμα. Έτσι κάθονται και περιμένουν τη γιορτή του Αγίου Νικολάου για να στολίσουν, ωστόσο, η παράδοση επιτρέπει το στόλισμα του δέντρου 40 μέρες πριν από τα Χριστούγεννα!

Μπορείτε, λοιπόν, να στολίσετε το σπίτι σας γύρω στις 16 Νοεμβρίου. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως σύμφωνα με τους ψυχολόγους, ο χριστουγεννιάτικος στολισμός ανεβάζει τη διάθεση.

Υπάρχουν και κάποιοι που δεν στολίζουν δέντρο

Οι παραδόσεις των Χριστουγέννων, αν και εκφράζονται µε διαφορετικούς τρόπους και συνήθειες, έχουν µια κυρίαρχη τελετουργική έκφραση, που είναι η συνάντηση των περισσότερων µελών της οικογένειας γύρω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Υπάρχει όµως και µια µεγάλη µερίδα ανθρώπων που δυσκολεύονται πολύ στις γιορτές και νιώθουν άγχος, νεύρα, θλίψη και µελαγχολία. Έτσι λοιπόν επιλέγουν να μην στολίσουν το χριστουγεννιάτικο τους δέντρο.