Αυτό είναι το ελικόπτερο που έπεσε στην Βόρεια Εύβοια

ελικοπτερο ευβοια

Είχε παγώσει όχι μόνο η Βόρεια Εύβοια αλλά και όλη η χώρα το πρωί της Πέμπτης (28.9.2023) όταν έγινε γνωστό πως ένα ελικόπτερο που ήταν πολιτικό, έπεσε σε παραλία της περιοχής.

Το ελικόπτερο έπεσε στην παραλία Αχλάδι που βρίσκεται στην Βόρεια Εύβοια. Το ελικόπτερο ήταν πολιτικό και θα εκτελούσε δρομολόγιο από το Μαντούδι προς Βόλο. Ξαφνικά πάνω από την Εύβοια, έχασε την επαφή του με την πολεμική Αεροπορία.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για περίεργη κλίση του ελικοπτέρου την ώρα που ήταν στον αέρα. Συναγερμός σήμανε στην περιοχή του Αχλαδίου, όταν ακούστηκε ένας δυνατός κρότος.

Το ελικόπτερο, σύμφωνα με πληροφορίες κατέπεσε στην παραλία Αχλαδίου.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι κάτι συνέβη στον αέρα με αποτέλεσμα να πέσει στην θάλασσα. Έπεσε 300 μέτρα μακρυά από την ακτή και βυθίστηκε μέσα σε 1,5 λεπτό. Στο ελικόπτερο επέβαινε μόνο ο χειριστής.

Ενάμιση μήνα μετά, έφτασε στο λιμάνι του Μαντουδίου το ρυμουλκό το οποίο μετέφερε το ελικόπτερο που βυθίστηκε ανοιχτά της παραλίας του Αχλαδίου κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας Elias.

ελικοπτερο ευβοια

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου 2023, ξεκίνησε η διαδικασία ανέλκυσης του ελικοπτέρου. Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε το ελικόπτερο πάνω στο πλοίο.

Έχει καταστραφεί ο μεγάλος έλικας και το πάνω μέρος της ατράκτου.