Η μικρή κουζίνα δεν είναι πια πρόβλημα

Ο λόγος για τον οποίο προχωράμε σε αλλαγές στο σπίτι μας πέρα από τον προφανή, δηλαδή την αντικατάσταση των παλιών επίπλων με νέα και την διαμόρφωση μιας μοντέρνας διακόσμησης και ενός νέου στυλ, είναι πολλές φορές για να καταφέρουμε να μεγαλώσουμε τους μικρούς χώρους.

Ένας τέτοιος χώρος συχνά είναι και η κουζίνα μας. Ως ένα από τα πιο μικρά δωμάτια του σπιτιού δεν μας βοηθάει να νιώσουμε άνετοι κατά την προετοιμασία των καθημερινών γευμάτων, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που καταλήγουμε να γεμίζουμε τον πάγκο μας με πράγματα τα οποία δεν έχουμε χώρο να τα αποθηκεύσουμε.

Όμως κι εδώ υπάρχουν λύσεις…

  • Εγκαθιστούμε ντουλάπια σε απρόσμενα σημεία

Σε στυλ πόρτας «παγίδας», μπορούμε να εγκαταστήσουμε μικρά ντουλάπια στο πάτωμα. Αν εσείς δεν είστε έτοιμοι να αλλάξετε το δάπεδο σας, κοιτάξτε τις γωνίες της κουζίνας σας. Πώς είναι τα ντουλάπια σας; Ορισμένοι τύποι ντουλαπιών είναι ειδικά σχεδιασμένοι για γωνίες. Μην αφήσετε ούτε ένα τετραγωνικό ανεκμετάλλευτο εάν θέλετε να μεγιστοποιήσετε την κουζίνα σας.

Μπορούμε να επιλέξουμε ένα σχέδιο με συρτάρια σε σχήμα γωνίας ή ορθής γωνίας που ξεδιπλώνονται διαγώνια από τον τοίχο. Ένα άλλο σχέδιο είναι τα πολυεπίπεδα συρτάρια. Έτσι, με πρωτότυπες ιδέες, δημιουργούμε καινούριους χώρους εκεί που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι υπάρχουν.

  • Ανανεώνουμε τα ήδη υπάρχοντα ντουλάπια

Υπάρχουν εύκολες επιδιορθώσεις που μπορούμε να κάνουμε, ώστε να δημιουργήσουμε περισσότερο χώρο μέσα στα ήδη υπάρχοντα ντουλάπια μας. Πρώτα απ’ όλα, προσθέτουμε επιπλέον ράφια. Μερικά από τα ντουλάπια μας είναι πιθανό να έχουν ήδη αρκετά ράφια, αλλά μερικά μπορεί να έχουν μόνο ένα επίπεδο για αποθήκευση. Πριν από οποιαδήποτε αλλαγή, βεβαίως, σκεφτόμαστε τι θέλουμε να αποθηκεύσουμε σε κάθε ντουλάπι. Τα αντικείμενα χωράνε σε μικρότερο χώρο; Εάν ναι, τότε δημιουργούμε δύο ή τρεις φορές το χώρο μέσα στο ντουλάπι προσθέτοντας πολλαπλά επίπεδα! Δεύτερον, η πόρτα σε ένα ντουλάπι είναι κάτι περισσότερο από ένας τρόπος προστασίας ή απόκρυψης του εσωτερικού. Μπορούμε λοιπόν να προσθέσουμε εκεί ένα λεπτό ράφι δημιουργώντας έναν επιπλέον χώρο.

  • Γινόμαστε δημιουργικοί και μοντέρνοι

Σκεφτόμαστε πράγματα που έχουμε κρυμμένα σε αποθήκες και φανταζόμαστε πώς θα μπορούσαν να μετατραπούν σε έναν εναλλακτικό χώρο αποθήκευσης για την κουζίνα μας.

Ένα παλιό πλυντήριο πιάτων, για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από το πλύσιμο των πιάτων και μπορεί ίσως να διπλασιάσει ή να τριπλασιάσει πραγματικά τον χώρο μας.

Βλέπουμε πως η ανακαίνιση της κουζίνας μας χρειάζεται φαντασία η οποία μάλιστα με την κατάλληλη ομάδα μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Έτσι, εκτός από λύσεις, όπως το γκρέμισμα των τοίχων, για να μεγαλώσουμε τον χώρο μας, μπορούμε να σκεφτούμε πολλές περισσότερες ιδέες που συνδυαστικά με το παραπάνω θα μας προσφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ώστε να περνάμε χρόνο στην κουζίνα μας με άνεση.

Τα νέα της Εύβοιας

Τιμές ρεύματος Απριλίου 2023: Πόσο είναι η επιδότηση;

Πότε αρχίζει το εορταστικό ωράριο Πάσχα;

Φωτοβολταϊκά στέγης επιδότηση 2023: Πότε θα αρχίσει;

Παράκαμψη στη Χαλκίδα: Πότε ξεκινά το έργο;

Ερέτρια: Ο δυνατός ήχος πάγωσε όσους ήταν εκεί

Κύμη: Όλο το χωριό βγήκε στον δρόμο για την παρέλαση

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις