Ένα θεόρατο πλάσμα που βγήκε μέσα από τη θάλασσα της Εύβοιας! [Φωτογραφία]

Και να μας το έλεγαν εμείς δεν θα το πιστεύαμε με τίποτα. Αρχικά αυτό το θεόρατο πλάσμα, το βλέπουμε μόνο από τις ταινίες. 

Εκτός βέβαια και αν ήμασταν ναυτικοί, οπότε θα το βλέπαμε πιο συχνά στη θάλασσα. Δεν θέλουμε με τίποτα να είμασταν κάπου και να κολυμπούσαμε και να το βλέπαμε δίπλα μας.

Δεν μπορoύσαμε με τίποτα να πιστέψουμε στο θέαμα. Το ίδιο έκανε και μία παρέα όταν ξαφνικά πετάχτηκε από την θάλασσα μία φάλαινα, που ποτέ δεν περίμενε πως θα αντικρίσει, ειδικά στην χώρα μας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα adventure-evia, αυτό έγινε στον κόλπο των Πεταλιών.

Φάλαινα
Δεν μπορoύσαμε με τίποτα να πιστέψουμε στο θέαμα. Το ίδιο έκανε και μία παρέα όταν ξαφνικά πετάχτηκε το όμορφο θηλαστικό από την θάλασσα (πηγή:adventureevia.gr)

Σε βάθος 50 μέτρων περίπου είδαν αυτήν την πανέμορφη φάλαινα. Το μήκος της ήταν 10 μέτρα. Οι θεατές κατάφεραν να απαθανατίσουν την εικόνα ενώ οι ντόπιοι είναι συνηθισμένοι σε τέτοιο θέαμα. Το σκηνικό αποτελεί ένα σπάνιο φαινόμενο.

Οι φάλαινες είναι μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά. Παρά το γεγονός ότι έχουν τα γνωρίσματα των θηλαστικών, η μορφή τους είναι αυτή του ψαριού. Ο αριθμός των φαλαινών έχει μειωθεί και πολλά είδη απειλούνται με εξαφάνιση, εξαιτίας της εντατικής θήρευσης.

Πριν σας δείξουμε την φωτογραφία, θα σας πούμε κάτι που και πάλι δεν θα το πιστεύετε. Η ηλικία τους μπορεί να ξεπεράσει και τα 100 χρόνια. Επιπλέον, έχει βρεθεί φάλαινα , η ηλικία της οποίας υπολογίστηκε στα 211 χρόνια και θεωρείται το γηραιότερο θηλαστικό.