Μαγνήσιο: Πότε παίρνουμε;

Πως
unsplash

Πότε τελικά παίρνουμε μαγνήσιο που είναι εξαιρετικό για τον οργανισμό μας; Δείτε πως θα το βρείτε, εύκολα, γρήγορα και απλά σε κάποιες τροφές.

Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μέταλλο που εμπλέκεται σε εκατοντάδες χημικές αντιδράσεις στον οργανισμό μας και κατέχει βασικό ρόλο στη διασφάλιση της συνολικής υγείας μας.

Το μαγνήσιο, ενισχύει την καλή εγκεφαλική λειτουργία, διατηρεί υγιή τον καρδιακό παλμό και βοηθάει στη χαλάρωση των μυών. Την ίδια ώρα μειώνει την αρτηριακή πίεση
και αναβαθμίζει την ποιότητα ύπνου.

Το μαγνήσιο όταν το παίρνουμε, αποτρέπει τις ημικρανίες και ενισχύει τη διάθεση.
Εσείς ξέρετε πόσο μαγνήσιο χρειαζόμαστε καθημερινά;

Πολλοί άνθρωποι δεν προσλαμβάνουν τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα από τη διατροφή τους. Οι άνδρες πρέπει να προσλαμβάνουν 400-420 mg καθημερινά και οι γυναίκες 310-320 mg.

Πότε παίρνουμε μαγνήσιο;
Μπορεί να εκδηλωθεί ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων. Μερικά συμπτώματα έλλειψης μαγνησίου είναι τα παρακάτω:

Μυϊκοί σπασμοί και κράμπες, ναυτία, κόπωση και μυϊκή αδυναμία, σκελετικά προβλήματα, ανεβασμένη πίεση, αρρυθμία, ημικρανίες και προβλήματα ύπνου.

Σε ποιες τροφές θα βρούμε μαγνήσιο

Η μαύρη σοκολάτα πέρα από απολαυστική είναι και θρεπτική. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο (64mg στα 28 γρ.), ενώ παράλληλα περιέχει αντιοξειδωτικά, σίδηρο, μαγγάνιο, χαλκό, ασβέστιο και ψευδάργυρο.

Το ίδιο συμβαίνει με τους ηλιόσπορους που είναι οι «πρωταθλητές» όσον αφορά στην περιεκτικότητα σε μαγνήσιο.

Το σπανάκι, επίσης είναι ένα από τα πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Ένα φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες Α και Κ.

Τέλος μια γλυκιά και γευστική, η μπανάνα είναι ένα από τα πιο υγιεινά σνακ που μπορούμε να έχουμε. Περιέχει βιταμίνες Α και C και είναι ίσως η πιο διάσημη πηγή καλίου. Παράλληλα, είναι μια καλή πηγή μαγνησίου, με μία μεσαία μπανάνα να μας δίνει 33mg μαγνησίου.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Δεν το είχαν ξαναδεί αυτό που περπατούσε στην παραλία.

Εύβοια: Βάζουν σε τσουβάλια τους θησαυρούς

Πανικός στην παραλία της Χαλκίδας – Άνδρας απειλούσε να μαχαιρώσει περαστικούς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ.

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.