Αυτή ήταν η πιο λυπηρή μέρα στην Εύβοια! [Φωτογραφία]

Κάθε τόπος έχει ημέρες που θα θυμάται για πάντα. Ημέρες όπου κάτι κακό συνέβη και έκανε τους κατοίκους της να είναι στεναχωρημένοι. Κάτι τέτοιο συνέβη στην Εύβοια, όπως θα διαβάσετε παρακάτω.

Ήταν πρωί ενός χειμωνιάτικης ημέρας το 1947 όταν η είδηση βύθισε στο πένθος τους κατοίκους που έμεναν στην Νότια Εύβοια.

Όλα έγιναν στο ατμόπλοιο Χειμάρρα, όταν χτύπησε πάνω σε μια από τις νησίδες στο Νότιο Ευβοϊκό και πιο συγκεκριμένα στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά στα Νέα Στύρα.

Εκείνο το ξημέρωμα μια μεγάλη κακοκαιρία ήταν πάνω από το χωριό. Έριχνε χιόνι και είχε δυνατούς ανέμους.

Έπεσε πάνω στα βράχια και ξαφνικά το πλοίο γέμισε από νερά. Για μιάμιση ώρα όσοι επέβαιναν έζησαν τον δικό τους εφιάλτη. Βυθίστηκε μετά από 1,5 ώρα μέσα στην παγωμένη θάλασσα, οδηγώντας στο θάνατο 391 ανθρώπους.

Έπεφτε ξύλο για ένα σωσίβιο

Όσοι βρίσκονταν πάνω στο πλοίο άρχισαν να ουρλιάζουν και να χάνουν την ψυχραιμία τους. Άλλοι μέσα στον πανικό τους έβαλαν τα κλάματα, ενώ έπεφτε και ξύλο για ένα σωσίβιο.

Παρόλα τα παγωμένα νερά, υπήρχε η ελπίδα πως θα κατάφερναν να σωθούν. Ακούγεται ότι υπήρχε μια αδικία όσον αφορά την χρήση λέμβων.

Το ναυάγιο του «Χειμάρρα» γράφτηκε στην ιστορία σαν το πιο πολύνεκρο ελληνικό ναυάγιο του 20ου αιώνα. Εκέινη την εποχή οι εφημερίδες χαρακτήρισαν το ναυάγιο που έγινε στην Εύβοια σαν τον «Ελληνικό Τιτανικό».

Συνταρακτικές ήταν οι ιστορίες των επιζώντων που βοήθησαν και έσωσαν συνεπιβάτες τους μέσα στα παγωμένα νερά της Εύβοιας.

Το ναυάγιο του «Χειμάρρα» γράφτηκε στην ιστορία σαν το πιο πολύνεκρο ελληνικό ναυάγιο του 20ου αιώνα. Η φωτογραφία είναι από την Μηχανή του Χρόνου.

Τα νέα της Εύβοιας

Πότε κλείνει η Βουλή για εκλογές; Πότε διαλύεται

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις εκλογές;

Πότε μπαίνει το επίδομα ενοικίου Μαρτίου;

Και όμως έριξε χιόνι στα βουνά της Εύβοιας

Ο τυχερός στο Βαθύ Αυλίδας: Όταν λέμε «τη γλίτωσε παρά τρίχα», αυτό ακριβώς εννοούμε!

Χαλκίδα: Δείτε τι απίστευτο έκανε μια γυναίκα με ένα κράνος

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις