Δείτε τι απίστευτο έγινε στο Λευκαντί μετά την πλημμύρα [Φωτογραφία]

Έχουν περάσει αρκετές μέρες από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Εύβοια αλλά τα παράξενα της φύσης καλά κρατούν. Η φύση δυστυχώς έδειξε το άσχημο πρόσωπο της και έφερε την καταστροφή. Ακόμα και μήνες να περάσουν η κατάσταση δεν θα έχει διορθωθεί. 

Πολλές οι καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο στο Λευκαντί αλλά σε πολλές περιοχές του Δήμου Χαλκιδέων και του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων και Ψαχνών.

Πλημμύρες στην Εύβοια
Πλημμύρες στην Εύβοια

Στην παρακάτω φωτογραφία που βρήκαμε στο Λευκαντί, τα δέντρα βρέθηκαν στην θάλασσα. Ύστερα από την θεομηνία που έπληξε την Εύβοια, η θάλασσα τραβήχτηκε πάνω στον δρόμο και τα δέντρα βρέθηκαν στην θάλασσα.

Το θετικό είναι ότι τα αλμυρίκια δεν θα ξεραθούν ποτέ. Είναι δενδρύλλια που βρίσκονται αυτοφυή σε πολλές παραθαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας και της Μεσογείου, κοντά σε παραλίες, όχθες ποταμών και ρέματα που ο υδάτινος ορίζοντας είναι υφάλμυρος.

Το αλμυρίκι έχει δυνατές ρίζες που διακλαδώνονται φτάνοντας σε μεγάλο βάθος. Τα κλαδιά του είναι λεπτά και τα φύλλα του είναι πολυάριθμα σχηματίζοντας λέπια. Τα άνθη του είναι πολύ μικρά ρόδινα ή λευκορόδινα, διατάσσονται δε σε μακριές ταξιανθίες και φύονται στα άκρα των κλαδιών.

Εξαιρετικά ανθεκτικό στη ξηρασία και στην αλμύρα του εδάφους ευνοείται κιόλας από το ράντισμα με θαλασσινό νερό.

Λίγα λόγια για το Λευκαντί

Το Λευκαντί είναι παραθάλασσια 14 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Χαλκίδας. Βρίσκεται στις βόρειες όχθες του νότιου Ευβοϊκού, ανάμεσα στις δύο σημαντικότερες πόλεις της Εύβοιας κατά την αρχαιότητα, την Χαλκίδα και την Ερέτρια. Τα αρχαιολογικά ευρύματα δείχνουν ότι στο ακρωτήριο γνωστό ως Ξηρόπολη, ανάμεσα σε δύο προστατευμένα λιμάνια, υπήρχε προϊστορικός οικισμός ενώ έχουν αναγνωριστεί πολλά νεκροταφεία στην περιοχή.