Κυριακή της Ορθοδοξίας 2022: Τι γιορτάζουμε και τι τρώμε;

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι μια ξεχωριστή γιορτή, γιατί παρά το κατανυκτικό κλίμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, γιορτάζει η Ορθοδοξία.

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας έγινε ένα κορυφαίο γεγονός της εκκλησιαστικής μας ιστορίας.

Το 726 μ.Χ. ο τότε αυτοκράτορας, αποφάσισε να απαγορεύσει την προσκύνηση των ιερών εικόνων, επειδή είχε την εντύπωση πως η χριστιανική πίστη είχε να κάνει με την ειδωλολατρία.

Οι ναοί καταστράφηκαν και οι εικόνες διακοσμήθηκαν από κοσμικούς πίνακες με θέματα από τον κόσμο των ζώων και φυτών, αλλά και από τη ζωή του αυτοκράτορα.

Την εποχή εκείνη μοναστήρια έκλεισαν, κατασχέθηκαν ή μεταβλήθηκαν σε δημόσια λουτρά και δημόσια καταστήματα.

Στα 843 η Θεοδώρα που ήταν αυτοκράτορας παίρνοντας την θέση του ανήλικου γιου της, έθεσε τέρμα στην εικονομαχική έριδα και συνετέλεσε στο θρίαμβο της Ορθοδοξίας.

Κυριακή της Ορθοδοξίας 2022: Τι γιορτάζουμε και τι τρώμε;
Κυριακή της Ορθοδοξίας 2022: Πότε πέφτει;

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι αύριο Κυριακή, 13 Μαρτίου 2022.

Και σήμερα θα πρέπει να έχει το τραπέζι μας νηστίσιμα εδέσματα. Οι τροφές, που επιτρέπονται κατά τη νηστεία συνοπτικά είναι λαχανικά, χόρτα, φρούτα και χυμοί Φρούτων.
Επιτρέπεται ο καφές, τσάι, χαμομήλι, φασκόμηλο κ.α. Μπορούμε να φάμε προϊόντα, που βασίζονται στα δημητριακά, όπως τα σιτηρά όπως αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, βραστό σιτάρι, ταχίνι, κ.α. Τα όσπρια μπορούμε να τα φάμε χωρίς λάδι.