Δεν λένε να πέσουν τα κρούσματα στην Εύβοια – Κάθε μέρα … βράζει!

Παραμένει στο βαθύ κόκκινο η Εύβοια.

Στο βαθύ κόκκινο παραμένουν
Οι περιφέρειες Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Άρτας και Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Σάμου, Λευκάδας, ο δήμος Καλυμνίων, ο δήμος Ρόδου, ο δήμος Χίου και ο δήμος Ανωγείων.

Την Παρασκευή 12 Μαρτίου ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 2405 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Τα νέα κρούσματα στην Εύβοια μειώθηκαν στα 40, ωστόσο ο αριθμός παραμένει μεγάλος και ο νομός κατέχει τα πρωτεία στον αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων σε όλη τη Στερεά Ελλάδα, σταθερά τις τελευταίες μέρες.

Στους υπόλοιπους νομούς καταγράφηκαν τα εξής κρούσματα: Στη Βοιωτία 37, στην Φθιώτιδα 20, στην Ευρυτανία 6 και στη Φωκίδα 3.

Από αύριο εντάσσονται επίσης στο «βαθύ κόκκινο», ως και 22 Μαρτίου
Οι περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής, Ευρυτανίας και Λέσβου, αλλά και οι δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Χανίων και ο δήμος Σκιάθου. Οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας εντάσσονται στο «κόκκινο».

Τα σχολεία κλείνουν και τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση σε όλη τη χώρα.

Να σημειώσουμε πως οι ειδικοί άφησαν… παραθυράκι για άνοιγμα δραστηριοτήτων, όπως το λιανεμπόριο, ωστόσο παραμένει άγνωστο το πότε αυτό θα συμβεί. Πιο συγεκριμένα, το «λιανεμπόριο θα ανοίξει μόλις το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς και… μέχρι εκεί.

Τέλος, στις 16 Μαρτίου θα ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία, και θα λειτουργούν με ραντεβού.