Δείτε τι έκανε σε ένα χωριό της Εύβοιας ο κορωνοϊός [Φωτογραφίες]

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση που αφορούσε ένα χωριό της Εύβοιας. Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της 30ης Σεπτεμβρίου 2020. Λίγες ώρες πριν αλλάξει ο μήνας ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις.  

Ισχυρή σύσταση για μέτρα αυτοπροστασίας από τον κορωνοϊό και σε χωριό της Εύβοιας, απηύθυνε το βράδυ της Τετάρτης η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Όλα ξεκίνησαν από την ιχνηλάτηση μιας ηλικιωμένης γυναίκας που βρέθηκε θετική στον Covid-19 και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Για να μην ξεκινήσει η διασπορά των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους κατοίκους των κάτωθι οικισμών του Δήμου Θηβαίων Βοιωτίας και του Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας:

● Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και

● Λουκίσσια του Δήμου Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας,

για πιστή τήρηση των κάτωθι μέτρων αυτοπροστασίας:

  • Παραμονή εντός των οικιών και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης.
  • Χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.
  • Μη προσέλευση των μαθητών σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα όλων των βαθμίδων και
  • Μη μετακίνηση των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από τους οικισμούς αυτούς προς την εργασία τους, για την αποφυγή κινδύνου διασποράς και την προστασία των λοιπών εργαζομένων.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εργασίας απήθυνε αυστηρή σύσταση στους εργαζόμενους των συγκεκριμένων οικισμών στη Θήβα και την Ευβοια να μην προσέλθουν στις εργασίες τους και να παραμείνουν σπίτι τους εξαιτίας κατεπείγουσας ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορωνοϊού Covid-19.

Την ίδια ώρα, με απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π. Ε. Ευβοίας, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο της Κοινότητας Ανθηδώνας (πρώην Λουκισίων) θα παραμείνουν κλειστά για δύο ημέρες, για προληπτικούς λόγους αποφυγής μετάδοσης του ιού SARS-Cov 2.

Στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής και διασφάλισης της υγιεινής των κατοίκων, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χαλκιδέων προχώρησε, κατά τις προηγούμενες ημέρες, σε επιχειρήσεις καθαριότητας και απολύμανσης.

Συγκεκριμένα, με ειδικά πλυστικά μηχανήματα πραγματοποιήθηκαν καθαρισμοί σε κεντρικούς δρόμους και πεζοδρόμια της πόλης της Χαλκίδας, ξεκινώντας από τον πεζόδρομο της Αβάντων μέχρι και την πλατεία Μάλλιου (Κόκκινο Σπίτι).

Τα νέα της Εύβοιας

Πότε μπαίνει το επίδομα ενοικίου Μαρτίου;

Προκήρυξη 9κ 2021: Βγήκαν τα αποτελέσματα

Ετεροδημότες εκλογές: Ποια είναι η διαδικασία;

Στροφή Τσεκούρα: Ο πιο επικίνδυνος δρόμος της Χαλκίδας

Ανδρονιάνοι: Δείτε τι κάνουν οι μαλωμένοι

Ποιοι θα πάρουν δωρεάν σπίτια στη Χαλκίδα;

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις