Βρέθηκαν πολλά κρούσματα κορονοϊού σε χωριό της Εύβοιας [Φωτογραφία]

Βράζει από κορονοϊό το χωριό Μετόχι στην περιοχή της Κύμης.

Στο Μετόχι βρέθηκε σήμερα το πρωί η ομάδα διαχείρισης covid της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και έκανε drive through testing από της 12 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όταν ολοκληρώθηκε ο δειγματοληπτικός έλεγχος βρέθηκαν θετικά 21 άτομα στον ιό.

Η διαδικασία έγινε παρουσία του αντιδήμαρχου Κύμης Αλέξανδρου Θεοδώρου. Μάλιστα πριν από λίγο, ο αντιδήμαρχος Κύμης τόνισε ότι σε σύνολο 440 δειγμάτων (Κύμη, Κονίστρες και Μετόχι) διαπιστώθηκαν 21 θετικά κρούσματα, τα υπόλοιπα 419 αρνητικά.

Δυστυχώς και τα 21 θετικά κρούσματα αφορούσαν την περιοχή του Μετοχίου και έχουν ήδη μπεί σε καραντίνα τα άτομα αυτά όπως προβλέπεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο. Επιπλέον αναμένονται αυστηρότερα μέτρα για τον οικισμό Μετοχίου που σύντομα θα ανακοινωθούν επίσημα από την πολιτική προστασία!

Είναι η δεύτερη φορά που παρατηρείται διασπορά σε χωριό του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου. Πριν μήνες μια ανάλογη περίπτωση ήταν στον Δύστο.

Κατά την διάρκεια της διενέργειας rapid test. Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο προσωπικό προφίλ του αντιδήμαρχου Κύμης Αλέξανδρου θεοδώρου.

Έντονη η ανησυχία των ειδικών για το Μετόχι καθώς όπως δείχνουν τα αποτελέσματα μιλάμε για μεγάλη διασπορά του κοροναϊού.

Που βρίσκεται το χωριό Μετόχι;

Βρίσκεται στις όχθες του Μετοχιάτη ποταμού, μέσα σε μια καταπράσινη χαράδρα και στη σκιά των βουνών Μεσοβούνι και Σκοτεινή.

Τα στοιχεία το 1940 δίνουν πληθυσμό πάνω από 800 κατοίκους και του 2001 έχει 632. Ο κεντρικός οικισμός με σπίτια διώροφα λιθόχτιστα, στις όχθες του Μετοχιάτη ποταμού.

Η αρχιτεκτονική του φυσιογνωμία διαμορφώνεται από τα διώροφα συνήθως κτήρια που καλύπτονται με στέγη, χωρίς όμως ιδιαίτερα μορφολογικά στοιχεία.

Το φυσικό τοπίο που περιβάλλει τον οικισμό είναι υψηλής αισθητικής ποιότητας και χαρακτηρίζεται από τα δάση των κερασιών. Το χωριό το διασχίζει ποταμός από την πηγή Κολέθρα που εκβάλλει στην παραλία Μετοχίου.

Τα σπίτια του είναι γραφικά διώροφα λιθόχτιστα. Βουνό και θάλασσα συνδυασμένα στην ιδανικότερη μορφή τους. Γραφικές αμμουδερές παραλίες αγκαλιασμένες από καταπράσινα τοπία, πεντακάθαρες θάλασσες, χωρίς ενοχλητική πολυκοσμία και όλα αυτά υπό τη δεσποτική παρουσία της οροσειράς της Δίρφης. Από το Μετόχι συνεχίζει ο δρόμος για Χιλιαδού .