Έβαλαν χειροπέδες σε επιχειρηματία στην Εύβοια

χειροπεδεσ, επιχειρηματια, ευβοια

Χειροπέδες έβαλαν σε επιχειρηματία από την Εύβοια στην Πέμπτη 25.05.2023.

Όλα ξεκίνησαν όταν δυνάμεις της αστυνομίας σε συνεργασία με κρατικές υπηρεσίες προχώρησαν σε ελέγχους σε επιχειρήσεις για να καταπολεμήσουν τις κλοπές μετάλλων που συμβαίνουν συχνά στον νομό μας.

Το πρόβλημα είναι καθημερινό στην Εύβοια με τους δράστες να κλέβουν μέταλλα από τα σπίτια. Μάλιστα έχουν φτάσει να κλέβουν μέχρι και τα ρολόγια του νερού της ΔΕΥΑΧ στη Χαλκίδα. Πρόσφατα, τραβούσαν τα μαλλιά τους όταν κατέβηκαν στην πυλωτή και είδαν τα υδρόμετρα να έχουν κάνει φτερά.

Και δεν είναι μόνο φαινόμενο της Εύβοιας αφού σε πανελλαδικό επίπεδο μέχρι και περίπτερο από το Χαμόγελο του Παιδιού έχουν κλέψει.

Με αφορμή τις ασύστολες κλοπές εις βάρος των πολιτών, οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει ελέγχους με σκοπό να μπει ένα φρένο σε αυτή την μάστιγα.

Έτσι έφτασαν στο κατώφλι της επιχείρησης και ξεκίνησαν τους ελέγχους. Και όμως βρήκαν λαβράκι μιας και κατασχέθηκαν 380 κιλά καλωδίων χαμηλής τάσης δικτύου, που βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένα και τα οποία προέρχονταν από κλοπή.

Και μάλιστα έφτασαν σε αυτό το συμπέρασμα γιατί τα συγκεκριμένα καλώδια χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τον ΔΕΔΔΗΕ. Σαν αποτέλεσμα έβαλαν χειροπέδες στον επιχειρηματία που έχει καταγωγή από την Εύβοια.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι σε κακούργημα μετατρέπεται η κλοπή καλωδίων της ΔΕΗ και φρεατίων από τους δρόμους βάζοντας φρένο στην αποθράσυνση των κλεφτών και στη γρήγορη επάνοδο τους στην ίδια εγκληματική δράση.