Εύβοια: Το λουκέτο στο σχολείο στεναχώρησε τους κατοίκους χωριού

λουκετο, ευβοια, στεναχωρησε, κατοικουσ

Αυτή την στεναχώρια δεν την βίωσε μόνο αυτό το χωριό στην Εύβοια, αλλά δυστυχώς είναι κάτι που συμβαίνει στην Ελληνική επαρχία.

Πολλά χωριά βιώνουν αυτές τις καταστάσεις κάθε χρόνο. Είναι ένα φαινόμενο που έκανε την εμφάνιση του πριν πολλά χρόνια, όταν οι περισσότεροι νέοι άφησαν τον τόπο τους και ξεκίνησαν την αναζήτηση για καλύτερη τύχη στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Σαν να μην έφτανε το φαινόμενο της αστυφιλίας, έρχεται να προστεθεί και η υπογεννητικότητα.

Όσοι δεν μετακόμισαν σε μεγαλύτερες πόλεις και προτίμησαν να μείνουν στις περιοχές τους, δεν είναι αρκετοί μιας και την “πόρτα χτυπά” η υπογεννητικότητα.

Ο μειωμένος αριθμός γεννήσεων σε μια χώρα είναι μια νεότερη μάστιγα που οδηγεί στην έλλειψη δυναμικού για εργασία και παράλληλα σχηματίζονται “σύννεφα” απειλής πολιτισμού.

Αποτέλεσμα των παραπάνω, είναι και το κλείσιμο των σχολείων. Έρχονται λουκέτα στην εκπαίδευση.

Το λουκέτο που στεναχώρησε χωριό στην Εύβοια…

Κάθε χωριό που “βλέπει” ένα λουκέτο στα σχολεία έρχεται αντιμέτωπο με αρνητικά συναισθήματα.

Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό δεν είναι μόνο στην Εύβοια αλλά σε όλη την Ελλάδα όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο:

Ένα λουκέτο στεναχώρησε και τους κατοίκους ενός χωριού στην Εύβοια. Πρόκειται για ένα κοσμοπολίτικο χωριό που δεν είναι απομακρυσμένο από τη Χαλκίδα.

Μπορεί η Στενή να είναι ένας από τους πιο δημοφιλής χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας, ωστόσο η έλλειψη παιδιών της προσχολικής ηλικίας της “χτύπησε” την πόρτα.

Έτσι κλειστό θα είναι τη νέα σχολική χρονιά το νηπιαγωγείο της Στενής. Η έλλειψη παιδιών ήταν η αιτία για το αναπόφευκτο λουκέτο.

Δηλώθηκε μόνο ένας μαθητής για το νηπιαγωγείο και χρειάζονταν πάνω από πέντε για να λειτουργήσει.

Την ίδια ώρα υπήρχε κίνδυνος να κλείσει και το νηπιαγωγείο Στροπώνων μιας και ήταν παράρτημα της Στενής.

Αστραπιαία δόθηκε λύση από τον αρμόδιο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων που έκανε συμβούλιο και αποφάσισε το νηπιαγωγείο στου Στρόπωνες από εδώ και στο εξής να λειτουργεί ως παράρτημα του νηπιαγωγείο Καθενών.

Αυτό που εύχονται οι κάτοικοι είναι στο μέλλον να ξανά ακουστούν παιδικές φωνούλες και να γεμίσουν ξανά από ζωή τα κοσμοπολίτικα καλντερίμια του χωριού.