Πόσοι έχουν πεθάνει από κορονοϊό στη Γαλλία;

Η Γαλλία ξεπέρασε χθες Παρασκευή το όριο των 90.000 νεκρών από covid-19, με την περιοχή του Παρισιού να βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας, γεγονός που αναβιώνει τα σενάρια για lockdown.

Σύμφωνα με την υγειονομική υπηρεσία της Γαλλίας, 90.146 άνθρωποι έχουν πεθάνει από covid-19 από την αρχή της πανδημίας σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας. Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται όσοι τυχόν πέθαναν στο σπίτι τους.

Με 20.000 έως 30.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως στη χώρα, η επιδημία έχει κάθε άλλο παρά τεθεί υπό έλεγχο και η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα ανησυχητική στο Ιλ ντε Φρανς. “Παρακολουθούμε μέρα την ημέρα την κατάσταση αυτή ώστε να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να λάβουμε μέτρα, αν αυτό κριθεί αναγκαίο”, δήλωσε χθες ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ έπειτα από επίσκεψη που πραγματοποίησε σε νοσοκομείο του Παρισιού.

Advertisement
Εύβοια ειδήσεις σήμερα

Εύβοια: Δες την εξωτική παραλία που κάνει θραύση

Η πιο κουφή πινακίδα STOP είναι στην Εύβοια

Το πιο ωραίο μέρος στη Χαλκίδα που θυμίζει νησί


Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.