Κορονοϊός στην Εύβοια: Δυστυχώς και άλλα κρούσματα

Κορονοϊός  Εύβοια: 30 είναι συνολικά τα κρούσματα αν προστεθεί και το hotspot της Ριτσώνας.

Μία 48 χρονη γυναίκα έξω από τη Χαλκίδα βρέθηκε θετική (4-4-2020) στον κορονοϊό και ένα 19χρονο παιδί το οποίο έχει καταγωγή από την Εύβοια αλλά εξετάστηκε στην Αθήνα. Λίγη ώρα αργότερα στις 8 το βράδυ έγινε γνωστό ότι άλλα τρία άτομα είναι θετικά στον κορονοϊό.

Κορονοϊός κρούσματα και στην Βόρεια Εύβοια

Έντονη ανησυχία υπήρχε στην τοπική κοινωνία στον Δήμο Λίμνης-Αγίας Άννας και Μαντουδίου στις 29 Μαρτίου 2020.

Το κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε σε κάτοικο της περιοχής, ο οποίος είχε τα κλασικά συμπτώματα και απευθύνθηκε σε ιδιώτη γιατρό της περιοχής. Επικοινώνησε έπειτα με τον ΕΟΔΥ, και είναι τώρα στον “Ευαγγελισμό”. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Χαλκίδα στις 28 Μαρτίου είχαμε και ένα άλλο κρούσμα.

Ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγ. Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης έβγαλε ανακοίνωση και κάλεσε τους δημότες να παραμείνουν ψύχραιμοι και να εφαρμόζουν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Κορονοϊός νέα: Δείτε την ανακοίνωση

Κορονοϊός Εύβοια
Ανακοίνωση του Δήμου

Κορονοϊός κρούσματα Εύβοια: Μήπως έχεις μολυνθεί και δεν το γνωρίζεις;

Μια έρευνα του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης του τμήματος της Εξελικτικής Οικολογίας, την οποία δημοσίευσαν και οι Financial Times, υποστηρίζει ότι ο COVID-19 είχε εισέλθει στη Βρετανία από τα μέσα Ιανουαρίου, χωρίς βέβαια να επιβεβαιώνεται αυτό το σενάριο.

Αν ισχύει, ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι περίπου οι μισοί Βρετανοί θα έχουν νοσήσει από τον ιό, με τους περισσότερους να μην το έχουν καταλάβει.

Κορονοϊός νέα: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Φυσικά ο βήχας είναι το κύριο σύμπτωμα, όπως διαβάζουμε στο newsbomb.gr. Ένα άλλο σύμπτωμα είναι και η απώλεια της γεύσης, η δύσπνοια και ο πυρετός.

1. Ποιος είναι ο νέος ιός;

Ένας νέος ιός εμφανίστηκε στην Κίνα το Δεκέμβριο του 2019 και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για νέο κορονοϊό, ο οποίος ονομάζεται πλέον «2019-nCoV» και είναι μέλος της ίδιας μεγάλης οικογένειας με τους προηγούμενους ιούς SARS και MERS.

2. Τι είναι οι κοροναϊοί;

Είναι συχνοί ιοί και τυπικά προκαλούν ήπια αναπνευστικά προβλήματα όπως βήχα και καταρροή, αλλά μερικοί είναι πιο επικίνδυνοι, όπως ο SARS και ο MERS πριν μερικά χρόνια. Οι περισσότεροι άνθρωποι μολύνονται με πιο ήπιους κορονοϊούς τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους, έχοντας ήπια έως μέτρια συμπτώματα. Σε λίγες περιπτώσεις οι συνήθεις κοροναϊοί μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού, όπως πνευμονία και βρογχίτιδα. Είναι κοινοί στα ζώα παγκοσμίως και μόνο λίγοι από αυτούς είναι γνωστό ότι μολύνουν τους ανθρώπους. Σπάνια κάποιος κορονοϊός μεταλλάσσεται και εξαπλώνεται από τα ζώα στους ανθρώπους, όπως συνέβη με τους ιούς SARS και MERS.

Τα νέα της Εύβοιας

Πότε αλλάζει η ώρα σε θερινή 2023;

Πότε πληρώνεται το επίδομα θέρμανσης;

Προσλήψεις αναπληρωτών: Μέχρι πότε οι αιτήσεις;

Κύμη: Ένα μακρύ ψάρι έβγαλαν από την θάλασσα!

Εύβοια: Εκατομμύρια ευρώ κρύβονταν σε αποθήκη!

Δείτε τι απίθανο έπαθε ένας διαρρήκτης στη Χαλκίδα

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις