Εύβοια: Πτώση καναντέρ στη Κάρυστο [Βίντεο]

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη και η Εύβοια από την είδηση. Μία άσχημη εξέλιξη, στην Κάρυστο, όπου επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για τρίτη μέρα να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Canadair έπεσε το μεσημέρι της Τρίτης 25 Ιουλίου 2023 στην περιοχή της Καρύστου. Ήταν λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι όταν χάθηκαν τα ίχνη του.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς έπεσε Canadair στην Κάρυστο, στην περιοχή του Πλατανιστού.

Το καναντέρ, έπεσε ενώ επιχειρούσε να ρίξει νερό στην μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Ειδικότερα, το Canadair έπεσε σε ρεματιά στο χωριό Ποτάμι και χάθηκε από τα ραντάρ.

Πραγματοποιούσε ρίψεις σε δύσβατο σημείο στο χωριό Πλατανιστός όπου μαίνεται ακόμη η φωτιά.

Το καναντέρ στην Κάρυστο τυλίχτηκε στις φλόγες σε δύσβατο σημείο, σε ρεματιά για να το προσεγγίσουν.

Δευτερόλεπτα μετά πέταξε ελικόπτερο πάνω από το σημείο της πτώσης για να ελέγξει την κατάσταση.

Το canadair ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία, με αποτέλεσμα να έχει ενεργοποιηθεί το εθνικό κέντρο επιχειρήσεων.

Μάλιστα στο σημείο μεταβαίνουν στρατιωτικά συνεργεία για να δουν τι ακριβώς έχει συμβεί και σε τι κατάσταση βρίσκεται το πλήρωμα του αεροσκάφους.

Η στιγμή της πτώσης του Καναντέρ

Σοκαριστικές είναι το βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της πτώσης του Canadair, που συμμετείχε στην κατάσβεση της φωτιάς στην Κάρυστο.

καναντερ, καρυστοσ

Στο βίντεο βλέπουμε το Canadair τύπου CL-215 να πλησιάζει πολύ χαμηλά για να σβήσει τη φωτιά, με αποτέλεσμα να χτυπάει το δεξί φτερό του και να “ξεκολλάει” μέρος του.

Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε τα Καναντέρ να κάνει μία “βύθιση”. Θα δείτε την στιγμή της πτώσης και της συντριβής του αεροσκάφους.

Βλέπουμε τα τελευταία δευτερόλεπτα όπου επιχειρεί στην πυρκαγιά. Στην συνέχεια, παίρνει κλίση και βυθίζεται μέσα στο δύσβατο σημείο.

Ξύπνησαν μνήμες από την πτώση Καναντέρ στα Στύρα

Ξύπνησαν κακές μνήμες όταν 16 χρόνια πριν στην περιοχή Πολυπόταμος στα Στύρα, νεκροί ανασύρθηκαν ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους Canadair που συνετρίβη το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2007, ενώ πραγματοποιούσε ρίψεις νερού για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς.

Η φωτιά ήταν μεγάλη στην περιοχή, και έκαιγε πουρνάρια και ελιές, ενώ αρκετοί κάτοικοι είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, καθώς η φωτιά έχει φτάσει στις αυλές τους.

Στο έργο της κατάσβεσης έπαιρναν μέρος πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα, δύο ελικόπτερα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Κατά την διάρκεια των ρίψεων νερού από τα εναέρια μέσα, συνέβη το μοιραίο. Ένα Καναντέρ έπεσε στην περιοχή Πολυπόταμος στα Νέα Στύρα.

Οι δύο πιλότοι ανήκαν στη Μοίρα 383 της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Στάθμευαν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, για να συνδράμουν στη δασοπυρόσβεση στη νότια Ελλάδα.

Με εντολή του αρχηγού ΓΕΑ, το 2007, κηρύχθηκε διήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία και σε όλες τις μονάδες οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες.