Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ταρακούνησε και την Εύβοια!

σεισμοσ 4,8 ριχτερ ευβοια

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ κοντά στην Λοκρίδα, σημειώθηκε γύρω στις 3.30 το μεσημέρι της Πέμπτης 08.06.2023.

Πιο συγκεκριμένα, ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,8 της Κλίμακας Ρίχτερ που “κούνησε” και την Εύβοια, σημειώθηκε στην περιοχή της Λοκρίδας, ανάμεσα σε Καλαπόδι και Έξαρχο.

Δείτε βίντεο λίγα λεπτά μετά από τον σεισμό

“Κουνήθηκε” η Εύβοια από τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ!

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στη Χαλκίδα και δεν ήταν μόνο η Ευβοϊκή πρωτεύουσα που “κατάλαβε” το τράνταγμα.

Υπάρχουν αναφορές πως τον σεισμό τον κατάλαβαν στην Κύμη, στο Αυλωνάρι, στην Ιστιαία και γενικά σε όλη την Βόρεια Εύβοια.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο σεισμός που “ταρακούνησε” και την Εύβοια, ήταν επιφανειακός και έγινε πολύ αισθητός σε μεγάλη ακτίνα.

Πολλοί Ευβοιώτες κατάλαβαν τον σεισμό μιας και ήταν δυνατός και είχε διάρκεια.

Παρακολουθούν το φαινόμενο οι σεισμολόγοι

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους δεν παρατηρούνται προβλήματα μέχρι στιγμής και ο εγκέλαδος είναι από το γνωστό ρήγμα της Αταλάντης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχουν αναφερθεί ζημιές μέχρι τώρα και όλοι ελπίζουν να ήταν αυτός ο κύριος σεισμός να μην υπάρξει άλλος εξίσου δυνατός.

Συμβουλές για τον σεισμό

Όταν αισθανθείτε σεισμό, μπείτε αμέσως κάτω από ένα γραφείο ή ένα πολύ γερό τραπέζι. Σταθείτε μακριά από παράθυρα, βιβλιοθήκες, μεγάλους καθρέπτες και άλλα βαριά αντικείμενα που μπορούν να πέσουν.

Προσέχετε τους σοβάδες και τα διάφορα αντικείμενα της οροφής (γύψινες διακοσμήσεις κ.α). Παραμείνετε καλυμμένοι μέχρι να σταματήσει η δόνηση.

Εάν το έπιπλο που σας προστατεύει, μετακινηθεί, προσπαθήστε να το ακολουθήσετε. Στη συνέχεια, θα βρείτε ορισμένες επιπρόσθετες συμβουλές σε περίπτωση που βρεθείτε σε συγκεκριμένους χώρους.

Εάν βρίσκεστε σε ψηλό κτίριο και κοντά σας δεν υπάρχει γραφείο η τραπέζι, κινηθείτε προς τον εσωτερικό τοίχο και προστατέψτε το κεφάλι σας με τα χέρια.

Μη χρησιμοποιήσετε ανελκυστήρα. Μην εκπλαγείτε εάν ο συναγερμός τεθεί σε λειτουργία.