Δες τι έργο θα κάνουν σύντομα στην Αρτάκη!

Ετοιμάζονται να κάνουν αγνώριστο ένα μέρος της Αρτάκης. Πρόκειται για έναν χώρο που έπειτα από την αξιοποίηση που θα κάνουν, θα είναι ένα διαμάντι στην περιοχή.

Αρτάκη νέο: Ένας παράδεισος στην Αρτάκη για όλους τους δημότες με έμφαση στα μικρά παιδιά μιας και θα τα τιμήσει με την ενέργεια αυτή ο Δήμος. Και οι μεγάλοι θα έχουν τον χώρο τους μιας και θα υπάρχουν όργανα γυμναστικής και χώροι για περίπατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ: Του έκλεψαν το αυτοκίνητο του στην Εύβοια, δεν θα πιστέψεις τι έγινε μετά…

Πρόκειται για μία τοποθεσία που ο Δήμος Χαλκιδέων την ονομάζει Κυζίκειο Άλσος. Ένας χώρος πρασίνου που από ότι μας λέει το δελτίο τύπου, θα γίνει αγνώριστος.

Πιο συγκεκριμένα, υπεγράφη τη Δευτέρα 22 Ιουνίου η σύμβαση για την ανάθεση του έργου “Ανάπλαση του Κυζίκειου Άλσους και των κοινόχρηστων χώρων οδού Χαραλάμπους Δ.Ε. Νέας Αρτάκης”, από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και τον ανάδοχο του έργου.

Τι νέο έργο θα γίνει στην Αρτάκη;

Το έργο, προϋπολογισμού 879.196,20 ευρώ, το οποίο κατά 60% χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου” του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και κατά 40% από πιστώσεις του Δήμου, περιλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες:

  • αναδάσωσης και χαμηλής θαμνώδους φύτευσης
  • δημιουργίας ενιαίου παιδότοπου με πιστοποιημένο εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών ασφαλείας, αισθητικής και προσβασιμότητας σε παιδιά με ειδικές ανάγκες
  • δημιουργίας κοινόχρηστου χώρου άθλησης με τοποθέτηση νέων πιστοποιημένων ισοκινητικών και ισομετρικών οργάνων γυμναστικής και οργάνων κατάλληλα διαμορφωμένων για χρήση από άτομα με ειδικές ανάγκες

Σκοπός της ανάπλασης είναι η αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, η ενίσχυση του περιαστικού πρασίνου της πόλης καθώς και η δημιουργία ενός χώρου αναψυχής και κοινωνικοποίησης που θα είναι προσιτός και ανοιχτός σε όλους τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αρτάκης.

Τα νέα της Εύβοιας

Προκήρυξη της Δικαστικής Αστυνομίας: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις;

Προκήρυξη πυροσβεστικής 2022-2023 με χιλιάδες προσλήψεις: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις;

Χαλκίδα: Φόβος και τρόμος τα βράδια για τα καταστήματα

Σεισμός Εύβοια τώρα: Δείτε βίντεο ντοκουμέντο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις