Δείτε τι απίστευτο είχε γίνει στην Κύμη σε αγώνα ποδοσφαίρου [Φωτογραφία]

Είναι από τις εποχές που μας αρέσουν να ακούμε ιστορίες. Απίθανες εποχές όπου κατακλύζονται από αγάπη και κοινωνικότητα. Τότε χαμογελούσες και σε άκουγε όλη η γειτονιά ενώ τώρα ίσα-ίσα που βγαίνει ένα ψεύτικο χαμόγελο.

Κάναμε αναφορά στην λέξη χαμόγελο γιατί αυτό που θα διαβάσεις σήμερα θα σε κάνει να χαμογελάσεις με την καρδιά σου. Είναι από τις φωτογραφίες που θα σε κάνουν να την παρατηρείς για ώρες.

Η ιστορία μας εξελίσσεται στην όμορφη Κύμη. Η Κύμη είναι κωμόπολη και λιμάνι του νομού Εύβοιας, με 2.383 κατοίκους, ενώ η Δημοτική Κοινότητα Κύμης έχει μόνιμο πληθυσμό 2.870 κατοίκους.

Υπήρξε έδρα της τέως επαρχίας Καρυστίας και έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010 απετέλεσε έδρα του ομώνυμου Δήμου, ο οποίος περιελάμβανε τα δημοτικά διαμερίσματα Κύμης, Ανδρονιάνων, Άνω Ποταμιάς, Βιτάλων, Ενορίας, Καλημεριάνων, Μαλετιάνων, Μετοχίου Διρφύων, Οξυλίθου, Πλατάνας, Πύργου και Ταξιαρχών. Αποτελεί δημοτική κοινότητα του νέου διευρυμένου Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, του οποίου αποτελεί την Ιστορική έδρα. Αποτελεί επίσης την έδρα της Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου.

Βρίσκεται στη μέση της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας και έχει ιστορία αιώνων ως ναυτική πόλη. Αναφέραμε τον όρο ιστορία γιατί αυτό που θα σας αναφέρουμε έχει να κάνει με την ιστορία.

Πρόκειται για απόγευμα ενός Σαββατοκύριακου την δεκαετία του 80. Εκείνη την μέρα έριχνε πολύ βροχή. Την ίδια ώρα έπαιζε και ένα ντέρμπι λίγα μέτρα μακρυά από το κέντρο της κωμόπολης. Στο γυμνάσιο της Κύμης, όπου βρίσκεται το γήπεδο, και εκεί έπαιζε η τοπική ομάδα.

Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι εκείνης της εποχής. Η Κύμη έπαιζε αντίπαλη με τον Ταμυναϊκό. Ο Ταμυναϊκός είναι ομάδα του Αλιβερίου.

Το Αλιβέρι είναι κωμόπολη του Νομού Ευβοίας και υπάγεται στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, του οποίου αποτελεί έδρα. Έχει πληθυσμό 4.827 κατοίκους. Η Δημοτική Κοινότητα Αλιβερίου αποτελείται από τους οικισμούς Αλιβέρι, Ανθούπολη, Κατακαλός, Κάραβος, Λάτα και Μηλάκι και έχει συνολικό πληθυσμό 5.249 κατοίκους, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011.

Μπορεί στο γήπεδο της Κύμης να έβρεχε καταρρακτωδώς αλλά ο τερματοφύλακας βρήκε τη λύση. Είναι η φωτογραφία μιας άλλης εποχής. Ήταν 1981 σε ένα τοπικό ντέρμπι της Κύμης και είναι από το προσωπικό αρχείο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Τάσου Βέκιου.

Η πολλή βροχή φαίνεται να κούρασε τον τερματοφύλακα που δεν άντεξε άλλο και άνοιξε την ομπρέλα. Ο τερματοφύλακας που δεν ήθελε να βραχεί όπως οι παίχτες, έβγαλε τα γάντια και πήρε την ομπρέλα για να προστατευτεί.

Η πολλή βροχή φαίνεται να κούρασε τον τερματοφύλακα που δεν άντεξε άλλο και άνοιξε την ομπρέλα.
Η πολλή βροχή φαίνεται να κούρασε τον τερματοφύλακα που δεν άντεξε άλλο και άνοιξε την ομπρέλα.

Το σκορ της αναμέτρησης ξεχάστηκε με το πέρασμα των χρόνων, όχι όμως και αυτή η εικόνα. Μάλιστα… για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι

Τα νέα της Εύβοιας

Πότε μπαίνει το επίδομα ενοικίου Μαρτίου;

Προκήρυξη 9κ 2021: Βγήκαν τα αποτελέσματα

Ετεροδημότες εκλογές: Ποια είναι η διαδικασία;

Ανδρονιάνοι: Δείτε τι κάνουν οι μαλωμένοι

Ποιοι θα πάρουν δωρεάν σπίτια στη Χαλκίδα;

Χαλκίδα: Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν οικόπεδο για να μην φάνε πρόστιμο;

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις