Κύμη: Δείτε ποια πλάσματα ήταν κρυμμένα σε ένα βράχο [Φωτογραφία]

Μια κίνηση ανθρωπιάς και αγάπης στην όμορφη Κύμη.

Την ώρα που ο καιρός δείχνει τα δόντια του και αγριεύει, κάποια πλάσματα μας έχουν ανάγκη. Για όσους δεν ξέρουν, η Κύμη είναι κωμόπολη και λιμάνι του νομού Εύβοιας, με 2.383 κατοίκους, ενώ η Δημοτική Κοινότητα Κύμης έχει μόνιμο πληθυσμό 2.870 κατοίκους.

Αποτελεί δημοτική κοινότητα του νέου διευρυμένου Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, του οποίου αποτελεί την Ιστορική έδρα. Αποτελεί επίσης την έδρα της Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου. Εκεί στην όμορφη Κύμη, διαβάσαμε για μία υπέροχη προσπάθεια.

Μια σκυλίτσα αδέσποτη, ήταν στην παραλία της Κύμης στα βράχια όπου με τα οκτώ κουτάβια σφηνωμένα στην κυριολεξία, προφανώς για να τα προφυλάσσει , κινδύνευε, γιατί ήταν σχεδόν μέσα στη θάλασσα, με πρώτη συνέπεια να πνιγούν όλα τα κουταβάκια από την πρώτη θαλασσοταραχή.

Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου έστειλε όχημα στην περιοχή. Η όλη επιχείρηση πήρε πολλές ώρες, γιατί τα κουταβάκια ήταν χωμένα μέσα στα βράχια και δυσκολεύτηκαν πολύ να τα πάρουν κοντά τους.

Κατάφεραν να σώσουν τα 7 κουταβάκια αλλά ήταν δύσκολο να προσεγγίσουν την σκυλίτσα μαζί με ένα κουταβάκι της που είχε μπει πολύ βαθιά στα βράχια. Η προσπάθεια δεν σταματά εδώ μιας και θα προσπαθήσουν μέχρι να σώσουν και τα υπόλοιπα δύο πλάσματα.