Κύμη ειδήσεις: Μία κίνηση αγάπης τις μέρες του κορονοϊού

Κύμη ειδήσεις: Είναι μία κίνηση που δείχνει την αγάπη που υπάρχει  και στην επαρχία της Εύβοιας για τα αδέσποτα.

Ειδήσεις από την Κύμη με πολύ ανθρωπιά την περίοδο του κορονοϊού. Η σκέψη πολλών ήταν πως θα ταϊστούν τα αδέσποτα ζώα που βρίσκονται στις μεγάλες πόλεις. Στην παρακάτω φωτογραφία θα δείτε πως λύθηκε το πρόβλημα με ένα μεταλλικό κουτί. Έτσι λοιπόν ο Δήμος, βρήκε την απάντηση για τον Κορονοϊό.

Πρόσφατα έγινε η τοποθέτηση των σταθμών σίτισης για τα αδέσποτα ζώα.

“Σε μια σημαντική πρωτοβουλία προχώρησε ο Δήμος μας τοποθετώντας σήμερα σε τρία σημεία εντός της Κύμης ταΐστρες για τους αδέσποτους φίλους μας. Ήδη ο πρώτος φίλος επισκέφθηκε το σημείο! Τα σημεία που τοποθετήθηκαν είναι πλησίον του γηροκομείου στο δημοτικό πάρκινγκ, στη περιοχή του πρακτορείου πλησίον στον κρουνό της ύδρευσης και στον ελαιουργικό συνεταιρισμό. Θέλω να ευχαριστήσω τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τα αδέσποτα Κώστα Δημά, την σύμβουλο Νίνα Γαλάνη και τους εργαζόμενους για την βοήθεια τους.” μας είπε ο αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου.

Διαβάστε ακόμη νέα για τον Κορονοϊός και Ελλάδα

Κορονοϊός στην Ελλάδα: «Βόμβα» από καθηγητή λοιμωξιολογίας για χιλιάδες κρούσματα σε λίγες μέρες

Δες τι έπαθε ένας Ευβοιώτης που δεν φοβήθηκε τον κορωνοϊό!

Κορονοϊός Ελλάδα: Τι θα γίνει το Πάσχα;

Δείτε την φωτογραφία.

Τι ισχύει για όσους φροντίζουν αδέσποτα

Όπως διαβάζουμε στο newsbomb.gr, όσοι φροντίζουν αδέσποτα ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας τους θα πρέπει να απευθυνθούν σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα μονίμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτιση τους μέχρι την άρση περιορισμού της κυκλοφορίας.

Για όσους φροντίζουν αδέσποτα στην περιοχή τους η ΓΓΠΠ έχει έρθει σε επικοινωνία με την ΚΕΔΕ και τις επόμενες ώρες θα υπάρχει μέσω επίσης ιστοσελίδας της ΚΕΔΕ η δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης μετακίνησης κατά το πρότυπο της βεβαίωσης εργοδότη τύπου Α για όσους έχουν αναλάβει τη σίτιση αδέσποτων ζώων.

Υπεύθυνο γραφείο για την πιστοποίηση της θα είναι το αρμόδιο για την διαχείριση των σχετικών θεμάτων του κάθε δήμου. Για την έκδοση της βεβαίωσης απαιτείται αναφορά του σημείου που βρίσκονται τα ζώα, οι ημέρες και η ώρα ταΐσματος, η διάρκεια του οποίου δεν πρέπει να ξεπερνά τις 3 ώρες. Διευκρίνισε επίσης ότι η βεβαίωση Β1 περί επισκέψεως σε γιατρό ισχύει και για την επίσκεψη σε κτηνίατρο.

Τα νέα της Εύβοιας

Πότε αρχίζει το εορταστικό ωράριο Πάσχα;

Φωτοβολταϊκά στέγης επιδότηση 2023: Πότε θα αρχίσει;

Voucher 400 ευρώ: Πώς θα το πάρετε

Κύμη: Όλο το χωριό βγήκε στον δρόμο για την παρέλαση

Έπαθαν πλάκα όταν την είδαν να κάνει βουτιές στο λιμάνι στην Κάρυστο

Χαλκίδα: Κατέβηκαν στην πυλωτή και τραβούσαν τα μαλλιά τους

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις