Δείτε πως εξαφανίστηκαν οι καρέκλες από την Κύμη [Απίθανο Βίντεο]

Η κλιματική αλλαγή και οι ισχυροί άνεμοι είναι το επίκεντρο όσων ασχολούνται με τον καιρό. Αλλάζει αρκετά ο καιρός στη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα, καθώς θα «χτυπήσει» και την Εύβοια η κακοκαιρία «Ιανός». Έτσι ονόμασαν την κακοκαιρία που λένε ότι θα έχει έντονα τα φαινόμενα και θα εξελιχθεί σε Μεσογειακό Κυκλώνα.

Αυτό λένε οι μετεωρολόγοι και τονίζουν ότι θα χαλάσει αρκετά ο καιρός. Πριν σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες, δείτε ένα απίστευτο βίντεο από την Κύμη. Όλα έγιναν ένα πρωινό. Ξαφνικά άλλαξαν όλα στο λεπτό και εξαφανίστηκε η γαλήνη και η ηρεμία.

Ήταν ένα πρωινό του 2015 όταν μέσα σε λίγα λεπτά άλλαξαν όλα. Αμέσως ο ουρανός σκοτείνιασε, και οι δυνατοί άνεμοι έκαναν την εμφάνιση τους.

Στο βίντεο που τράβηξε ο Κουμιώτης Μάριος Μυλωνάς, θα δείτε πως η κακοκαιρία χτύπησε την Κύμη.  Όλα ήταν ήσυχα όταν ξαφνικά το μεσημέρι έκαναν την εμφάνιση τους δυνατοί άνεμοι. Δείτε πως έφυγαν τα καθίσματα στο κέντρο της πόλης…

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά του καιρού, η ατμοσφαιρική διαταραχή στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου αναμένεται βαθμιαία να ενισχυθεί σημαντικά από την Πέμπτη 17/09.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού και στην Εύβοια, θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στο Ιόνιο και τα νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, οι καταιγίδες κατά τόπους και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι, ιδιαίτερα σε θαλάσσια τμήματα, όπου ενδέχεται να φτάσουν σε επίπεδα θύελλας.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε σήμερα, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.), προβλέπεται να επικρατήσει κακοκαιρία, από αύριο το απόγευμα, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι και το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020. Η κακοκαιρία θα επηρεάσει και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Έτσι θα γλιτώσετε από την κακοκαιρία

Θα πρέπει να ακολουθείτε τα κάτωθι:

  • Να ασφαλίσετε αντικείμενα, τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθείτε ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγετε να διασχίζετε χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγετε τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Να προφυλαχτείτε αμέσως κατά τη διάρκεια μίας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπετε τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθείτε ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως της Τροχαίας.