Δείτε πως καταστράφηκε σε ένα βράδυ ένα σπίτι στην Εύβοια! [Φωτογραφία]

Μια κακοκαιρία φέρνει τα πάνω κάτω και δημιουργεί τεράστια προβλήματα όπως δημιούργησε στα χωριά Μίστρος και Μαυρόπουλο.

Ο Μίστρος είναι χωριό του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων και έχει 358 κατοίκους. Είναι ένα ορεινό χωριό και βρίσκεται σε υψόμετρο 210 μ.

Δεν είναι μακρυά από την πρωτεύουσα της Εύβοιας. Απέχει 30 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα. Η οικονομία του είναι αγροκτηνοτροφική, με κύρια ασχολία την εκτροφή αιγοπροβάτων.

Η ιστορία του χωριού είναι μεγάλη και ξεκινά από το 1835 όπου προσαρτήθηκε στον δήμο Ληλαντίων. Με την κατάργηση των δήμων το 1912 ορίστηκε έδρα ομώνυμης κοινότητας. Με το σχέδιο Καποδίστριας προσαρτήθηκε στον δήμο Διρφύων και με το πρόγραμμα Καλλικράτης στον δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων. Πολλοί ρωτούν πως γράφεται το χωριό. Μέχρι το 1940 το χωριό γραφόταν Μύστρος.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχει η περιοχή είναι ότι από εκεί ξεκινά ο ποταμός Λήλας. Όταν βρέχει δημιουργούνται πολλά προβλήματα. Πρόσφατα είχαμε την μεγάλη κακοκαιρία του Αυγούστου.

Μεγάλα προβλήματα είχαμε και από την πρόσφατα κακοκαιρία στην Εύβοια όπου καταστράφηκε η γέφυρα στο χωριό Μαυρόπουλο. Η γέφυρα ήταν ανάμεσα στο χωριό και ένωνε τις δύο γειτονιές με αποτέλεσμα τώρα να έχει διακοπεί η μεταξύ τους επικοινωνία.

Για άλλη μια φορά η κακοκαιρία κατέστρεψε και το παρακάτω σπίτι που βλέπετε στη φωτογραφία. Όλη την αυλή, την πήρε το ποτάμι ενώ το κτίριο γέμισε από ρωγμές και έπαθε καθίζηση. Απέξω από το σπίτι υπάρχει υπάρχει ένα μεγάλο “Χ”. Αυτό δηλώνει ότι το οίκημα θα πρέπει να μην κατοικείται.

Τα ανοιχτά παράθυρα και οι πόρτες, δηλώνουν ότι έφυγε από εκεί η οικογένεια που ήταν στο σπίτι.

Δείτε πως καταστράφηκε αυτό το σπίτι στην Εύβοια. Πηγή φωτογραφίας: facebook.com)