Εύβοια: Ποιος δρόμος κλείνει για 2 χρόνια;

ευβοια, δρομοσ, κλεισει, 2 χρονια

Είναι αναγκαίο να κλείσει για την οδική ασφάλεια των οδηγών ο συγκεκριμένος δρόμος στην Εύβοια.

Για 2 χρόνια θα είναι κλειστός ο δρόμος που πραγματικά όσοι οδηγοί περνούσαν από την περιοχή έκαναν τον σταυρό τους.

Ήταν ο δρόμος όπου είχε τοποθετηθεί ταμπέλα που τόνιζε ότι η διέλευση από το συγκεκριμένο σημείο γίνονταν με ευθύνη μόνο των οδηγών.

Σε περίπτωση που έπεφταν βράχια τότε δεν είχε καμμία ευθύνη το κράτος αλλά ο οδηγός που πέρασε από εκεί.

Έτσι λοιπόν, ξεκινούν οι εργασίες για την αντιμετώπιση των πτώσεων βράχων ενώ υπάρχει ενημέρωση για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα ισχύσουν.

Ξεκινούν την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου οι εργασίες κατασκευής του έργου. Θα επηρεαστούν οι Ροβιές, τα Ήλια και η Αιδηψός. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 12.000.000 ευρώ και το έργο υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

ευβοια, δρομοσ, κλεισει, 2 χρονια

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή στεγάστρων και τοίχων προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα των βραχοπτώσεων στο εν λόγω οδικό τμήμα.

Το έργο, βάσει της σύμβασης, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 14 Οκτωβρίου 2025, διάστημα κατά το οποίο για λόγους ασφάλειας θα ισχύουν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, από την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και για 2 χρόνια δηλαδή μέχρι το τέλος της εκτέλεσης του έργου θα κλείσει προσωρινά ο δρόμος Ροβιές – Ήλια – Λ. Αιδηψού, από τις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις Ροβιών έως την είσοδο του οικισμού Ηλίων.

Η εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων προς Ιστιαία – Αιδηψό θα γίνεται μέσω του υφιστάμενου οδικού δικτύου, από την Επαρχιακή Οδό Ροβιών – Βουτά – Ιστιαίας και από την Εθνική Οδό Ιστιαίας – Αιδηψού.

Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας τονίζεται ότι στα πλαίσια του εφικτού και με βάση τις εκάστοτε συνθήκες κατασκευής του έργου, θα εξεταστεί η δυνατότητα εξυπηρέτησης και ασφαλούς διέλευσης των περιοίκων στις ιδιοκτησίες τους που βρίσκονται εντός του τμήματος του έργου.