Σημαντική είδηση: Σεισμός 3.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια!

Δείτε τι έκανε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι στην Εύβοια σήμερα [Βίντεο]

Για άλλη μια φορά η Εύβοια ήταν στο επίκεντρο της επικαιρότητας

Σήμερα Κυριακή 10 Ιανουαρίου ο νομός μας φιλοξενήθηκε σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν μία εβδομάδα, η εκπομπή βρέθηκε στο Μπούρτζι και στον Άγιο Βασίλη. Ο Γιώργος Αυτιάς παρουσίασε τους ρητινοσυλλέκτες στην Εύβοια.

Μια δύσκολη εργασία που θέλει τους ρητινοσυλλέκτες να είναι στο πόδι όλο τον χρόνο. Μέσα στα δάση για να βγει το μεροκάματο. Είτε είναι καλοκαίρι, είτε είναι χειμώνας, όλη μέρα είναι μέσα στη βροχή με τους δρόμους να γίνονται ποτάμια, όπως είχε γίνει πρόσφατα στην Βόρεια Εύβοια. Παράλληλα είναι και οι φύλακες στα δάση της Εύβοιας για να μην πιάσει καμμία φωτιά.

Από την περιοχή Άγιος βγήκε η ζωντανή σύνδεση του καναλιού όπου εκεί μίλησαν ο πρόεδρος του πανελλήνιου σωματείου ρητινοσσυλεκτών Βαγγέλης Γεωργατζής, το μέλος Γιώργος Παπασταμούλος και ο Γιάννης Τσόκος.

Δείτε το απόσπασμα από την τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά στον ΣΚΑΙ. Από την Εύβοια, ο Γιώργος Κουτσελίνης έστειλε την ανταπόκριση του.

https://youtu.be/6SRsCY1SWIQ
Ο πρόεδρος του πανελλήνιου σωματείου ρητινοσσυλεκτών Βαγγέλης Γεωργατζής

Το μάζεμα της ρητίνης δεν είναι εύκολη δουλειά. Η συλλογή της από τα δέντρα, αρχίζει τον Μάιο και τελειώνει στις αρχές Οκτωβρίου.

Μέσα σε χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους στην Εύβοια βρίσκονται αρκετοί «εθελοντές», που μαζί με την εργασία τους, παράλληλα αναλαμβάνουν και τη φύλαξη των δασών. Μέσα σε αντίξοες συνθήκες, με άθλιους αγροτικούς δρόμους δίνουν την δική τους καθημερινή μάχη επιβίωσης του επαγγέλματος τους.

Δείτε το βίντεο

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Τι απίστευτο είδε μέσα σε έναν κουβά; Δείτε την φωτογραφία.

Εύβοια: Δείτε πως σώθηκε μια γυναίκα από βέβαιο θάνατο

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.