Πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις το καλοκαίρι 2024;

Πότε
Πότε

Πότε είναι οι καλοκαιρινές εκπτώσεις το 2024 και ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Πότε ξεκινούν οι εκπτώσεις το καλοκαίρι του 2024 και τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές κατά την διάρκεια την πραγματοποίησης των αγορών τους;

Δείτε τις ημερομηνίες που μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας σε χαμηλότερες τιμές.

Ήδη από την άνοιξη οι καταναλωτές ρωτούν για το πότε έχει ξανά εκπτώσεις το 2024.

Δεν υπάρχουν πολλές εκπτώσεις τον χρόνο πέρα από τις καλοκαιρινές και τις χειμερινές.

Στην περίοδο των εκπτώσεων του καλοκαιριού 2024, μπορείτε να βρείτε πολύ καλές τιμές σε πολλά είδη προϊόντων. Από προϊόντα ένδυσης και υπόδησης έως ηλεκτρονικές συσκευές ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Θα πρέπει ωστόσο να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή σε καταστήματα που διαφημίζουν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων σε ένα ή ελάχιστα είδη τους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα είδη των καταστημάτων αυτών είναι φθηνότερα σε σχέση με αντίστοιχα είδη άλλων καταστημάτων.

Καλοκαιρινές εκπτώσεις 2024: Πότε ξεκινούν;

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις 2024 πρόκειται όπως κάθε χρόνο να ξεκινήσουν την δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου δηλαδή 8 Ιουλίου και να σταματήσουν τέλη Αυγούστου.

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις 2024 θα ξεκινήσουν 8 Ιουλίου 2024 και πρόκειται να διαρκέσουν μέχρι και 31 Αυγούστου.

Αναμένεται φυσικά και η επίσημη ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις 2024 και όπως κάθε χρόνο τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την δεύτερη Κυριακή του Ιουλίου, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας 11:00 – 18:00.

Η δεύτερη Κυριακή αναμένεται να είναι στις 14 Ιουλίου.

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές στις καλοκαιρινές εκπτώσεις 2024;

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού της έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.

Επίσης, θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό της έκπτωσης στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Τέλος στις καλοκαιρινές εκπτώσεις 2024, οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.