Καλλυντικά: Δεν θα τα πουλούν στα σούπερ μάρκετ της Εύβοιας

Aποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου και φαρμακείων μπορούν οι καταναλωτές στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) να προμηθευτούν καλλυντικά, καθώς με την ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ της 20ής Φεβρουαρίου -και που επαναβεβαιώθηκε με νέο ΦΕΚ της 6ης Μαρτίου- απαγορεύτηκε η πώλησή τους από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Η νέα απαγόρευση, που ισχύει για το σχεδόν για όλη τη χώρα (Αττική, Θεσσαλονίκη, Εύβοια, Αχαΐα, Αρκαδία, Λάρισα, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Βοιωτία, Θεσπρωτία, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδο, Ηράκλειο κ.λπ.), έρχεται μετά από την αντίδραση μεγάλων εξειδικευμένων αλυσίδων καλλυντικών, όπως έχει συμβεί και με άλλους κλάδους στο πρόσφατο παρελθόν (ένδυση, υπόδηση, ηλεκτρικά, παιχνίδια, εποχικά είδη κ.ά.).

Συγκεκριμένα, η τελευταία ΚΥΑ αναφέρει ότι απαγορεύεται από τα σούπερ μάρκετ στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου το λιανικό εμπόριο αρωμάτων και κολονιών (ΚΑΔ 47.75.76.02) και λιανικό εμπόριο παρασκευασμάτων ομορφιάς, μακιγιάζ, φροντίδας του δέρματος (συμπεριλαμβάνονται και τα αντηλιακά) που δεν καταχωρούνται αλλού (π.δ.κ.α. 47.75.76.12). Τα εν λόγω προϊόντα μπορούν να διατίθενται από τα σούπερ μάρκετ μόνο μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.