Εύβοια: Έπαθαν πλάκα με αυτό σπίτι μέσα στη θάλασσα στην Νέα Αρτάκη!

ευβοια, σπιτι, θαλασσα

Ένα σπίτι μέσα στη θάλασσα που όσοι το είδαν στην Εύβοια έπαθαν πλάκα. Είναι κάτι διαφορετικό και συγκεντρώνει όλα τα βλέματα.

Ένα σπίτι στην Νέα Αρτάκη που τρελαίνει μικρούς και μεγάλους που έχουν βρεθεί και δεν χορταίνουν να το παρατηρούν.

Ένα σπιτάκι στο λιμάνι της περιοχής και μάλιστα δίπλα υπάρχουν παγκάκια για να καθίσει κάποιος και να πάρει τον χρόνο του για να το θαυμάσει.

Το σπιτάκι αυτό δεν είναι τωρινό δημιούργημα αλλά δεσπόζει στο λιμάνι της Νέας Αρτάκης εδώ και χρόνια με εκατοντάδες επισκέπτες και κυρίως μικρούς μας φίλους που δεν χορταίνουν να το βλέπουν.

Ένα ξύλινο δημιούργημα με την σκεπή του και μια πλατφόρμα για να μπορούν τα αγαπημένα σε όλους παπάκια να κάθονται εκεί και να ζεσταίνονται από τον ήλιο.

Έχει ταΐστρα για να βρίσκουν πάντα φαγητό σε περίπτωση που δεν βρουν στη θάλασσα.

Πρόκειται για ένα αγαπημένο είδος για τον άνθρωπο αλλά και τους λιλιπούτειους.

Για όσους δεν κατάλαβαν μιλάμε για τις πάπιες, αυτά τα πλάσματα που πραγματικά μαγεύουν.

Οι πάπιες είναι υδρόβια πτηνά και συχνά τις συναντάμε σε λίμνες, ποτάμια και άλλα και στη θάλασσα όπως συμβαίνει στην Νέα Αρτάκη.

Είναι γνωστές για το χαρακτηριστικό τους πουλητό και το χρώμα του φτερωτού τους, το οποίο μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το είδος.

Η πάπια είναι παμφάγο πτηνό και τρέφεται με ποικιλία τροφών.

Τρέφεται με χόρτα, υδρόβια φυτά, έντομα, μικρά αμφίβια, σκουλήκια. Ορισμένα είδη πιάνουν και ψάρια, με τα οποία τρέφονται.

Αξιοθέατο το σπίτι μέσα στη θάλασσα

Αυτό το σπίτι στην Νέα Αρτάκη, είναι ένα αξιοθέατο της περιοχής όχι μόνο για μικρούς αλλά και μεγάλους που τους έχει τρελάνει.

Αυτή η κατασκευή επίσης βοηθά το πτηνό και στην αναπαραγωγή μιας και η θάλασσα δεν κάνει καλό.

ευβοια, σπιτι, θαλασσα

Στη θάλασσα δεν μπορεί να βρει μέρος για να αποθέσει τα αυγά της, έτσι αυτό το ξύλινο δημιούργημα είναι ότι πρέπει.

Είναι γνωστό ότι γεννά 40 με 50 αυγά το χρόνο και τα επωάζει σε διάστημα απο 23 έως 26 ημέρες ανάλογα με το είδος.

Τα μικρά σύντομα αρχίζουν να περπατούν και να κολυμπούν με μεγάλη ευκολία και είναι αρκετά τα παπάκια.

Η σχέση του ανθρώπου με τις πάπιες

Η σχέση μεταξύ πάπιες και ανθρώπων μπορεί να είναι πολύ διάφορη, ανάλογα με το περιβάλλον και τις συνθήκες. Εδώ είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι συναναστρέφονται με παπιά:

Στον άγριο χώρο: Σε φυσικά περιβάλλοντα, οι άνθρωποι μπορεί να παρατηρούν παπιά σε λίμνες, ποτάμια ή παραθαλάσσιες περιοχές. Είναι συχνό να τρέφουν ενδιαφέρον για την παρατήρηση της φύσης.

Σε πάρκα και κήπους: Σε αστικά περιβάλλοντα, πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν την παρουσία παπιών σε πάρκα και κήπους. Συχνά υπάρχουν τροφοδότηση για παπιά, και οι άνθρωποι μπορεί να τα ταΐζουν.

Στην κοινότητα: Σε ορισμένες περιοχές, οι άνθρωποι μπορεί να έχουν παπίες ως κατοικίδια ζώα. Αυτές οι παπίες μπορεί να είναι τμήμα της κοινότητας και να προσφέρουν διασκέδαση και ψυχαγωγία.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, παρά τη φιλική φύση πολλών παπιών, πρέπει να τηρούνται ορισμένες προσεκτικές προσεγγίσεις, ειδικά όταν πρόκειται για άγριες πάπιες.

Η τροφοδότηση πρέπει να γίνεται με υγιεινά τρόφιμα, και οι άνθρωποι πρέπει να σέβονται τον φυσικό ρυθμό ζωής των πτηνών.