Κακοκαιρία στην Εύβοια: Εκκενώθηκε χωριό!

Καιρός τώρα: Πλημμύρισε η Μουρτερή (πηγή φωτογραφίας: facebook.com)
Κακοκαιρία στην Εύβοια: Πλημμύρισε η Βόρεια Εύβοια (πηγή φωτογραφίας: facebook.com)

Κακοκαιρία στην Εύβοια: Σοβαρά προβλήματα δημιουργεί η κακοκαιρία και στο Πήλι του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας.

Η συνεχόμενη και έντονη βροχόπτωση έχει κατεβάσει τόνους νερού από τα βουνά μέσα στο χωριό. Για αρκετά 24ώρα η περιοχή περνά δύσκολες ώρες από την κακοκαιρία στην Εύβοια.

Η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Μαντουδίου αποφάσισαν να εκκενώσουν σπίτια του χωριού Πήλι στην Εύβοια, για να προλάβουν τα χειρότερα.

Εκτός από τα πλημμυρικά φαινόμενα, υπάρχει ο κίνδυνος κατολισθήσεων και γι’ αυτό το λόγο εκκενώνουν σπίτια του χωριού Πήλι στην Εύβοια.

Μεγάλη είναι η κακοκαιρία που πλήττει την Στερεά Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα. Μεγάλες είναι οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο και στις υποδομές του νομού, ιδιαίτερα στους Δήμους Ερέτριας, Κύμης-Αλιβερίου και Μαντουδίου -Λίμνης – Αγίας Άννας, όπου ολόκληροι δρόμοι κόπηκαν στα δύο, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και καλλιέργειες.

Στην περιοχή Πήλι στην Εύβοια, η βροχή συνεχίζεται και έχει δημιουργήσει προβλήματα μιας και το νερό έφθασε περίπου στα 40 εκατοστά. Ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης σε ανακοίνωσή του τονίζει:

“Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επιχειρεί από την πρώτη στιγμή με περισσότερα από 45 μηχανήματα έργου υποστηρίζοντας το πολύτιμο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και των ανθρώπων βέβαια του Α’ βαθμού αυτοδιοίκησης που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή.

Προέχει η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, και αυτό πρέπει να διαφυλάξουμε όλοι τις επόμενες ώρες. Τις πληγές μας που είναι αρκετές, θα τις μετρήσουμε μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας και θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να τις θεραπεύσουμε.”

Κακοκαιρία στην Εύβοια: Δείτε τις φωτογραφίες

Καιρός τώρα
Κακοκαιρία στην Εύβοια: Πλημμύρισε η Βόρεια Εύβοια (πηγή φωτογραφίας: facebook.com)