Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ο χιονιάς σφυροκοπά την Εύβοια – Πότε θα χιονίσει στη Χαλκίδα;

Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Μήδεια την Δευτέρα και ποιες περιοχές της Εύβοιας θα χτυπήσει περισσότερο – Που χιονίζει τώρα στην Εύβοια;

Θαμμένη στο χιόνι η βόρεια και η Νότια Εύβοια εδώ και ένα 24ωρο.Αναλυτικά η πρόβλεψη του meteo.

Στα άσπρα έχει ντύσει την Εύβοια, η κακοκαιρία Μήδεια και το χιόνι έχει «πνίξει» τις περισσότερες περιοχές από την Ιστιαία μέχρι τη περιοχή του Αλιβερίου χιονίζει και οι θερμοκρασίες είναι κάτω του μηδενός.

Κατάλευκα είναι οι πολύ ορεινές περιοχές της Εύβοιας. Αυτή την στιγμή ρίχνει χιόνι στον δρόμο Στενή – Στρόπωνες χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε την απευθείας σύνδεση από την Εύβοια στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά. Ο Γιώργος Κουτσελίνης δίνει την δική του ανταπόκριση με τον πρόεδρο της κοινότητας Στενής Γρηγόρη Παπαγεωργίου.

https://www.youtube.com/watch?v=kRNlDEtGDfo

Η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια» θα ξεκινήσει από αύριο Δευτέρα, με πολλές χιονοπτώσεις το επόμενο διήμερο, ενώ πολικές θερμοκρασίες θα κυριαρχούν στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Τι καιρό θα κάνει αύριο στη Χαλκίδα;

Για τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, αναμένονται χιονοπτώσεις -κατά διαστήματα πυκνές- στη Χαλκίδα και πιθανώς χιονόνερο θα εκδηλωθεί στην παραλία της Χαλκίδας.

Που χρειάζονται αλυσίδες στην Εύβοια;

-Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων, ωφέλιμου φορτίου άνω των (1,5) τόνων, στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 16η χ/θ έως την 42η χ/θ, ενώ η κίνηση των λοιπών οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 16η χ/θ έως την 42η χ/θ και από 67η χ/θ έως 72η χ/θ.

-Στη διασταύρωση της Καστέλλας, η αστυνομία απαγόρευσε τη διέλευση φορτηγών προς Βόρεια Εύβοια. Τα ΙΧ ανεβαίνουν μόνο με αλυσίδες εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης στον Αγιο.

-Στη Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, 11η χ/θ (Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας – ρεύμα προς Σχηματάρι),

-Π.Ε.Ο. Χαλκίδας – Θηβών, από 4η χ/θ έως 18η χ/θ (ρεύμα προς Θήβα).