Εύβοια: Μεγάλη κακοκαιρία – Ποια σχολεία είναι κλειστά;

ευβοια, μεγαλη κακοκαιρια, σχολεια

Μεγάλη κακοκαιρία ήρθε και στην Εύβοια την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 με την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να προτρέπει τους κάποιους κατοίκους να αφήσουν τα σπίτια τους σε επιβαρυμένες περιοχές.

Με καταιγίδα και αρκετούς κεραυνούς από την κακοκαιρία Elias «ξύπνησε» η Εύβοια, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα.

Παράλληλα η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν έχε στείλει κάποια νεότερη ανακοίνωση για τα τα σχολεία που θα μείνουν ανοιχτά εκτός από 2 δήμους στην Εύβοια.

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός στη χώρα μας από τη Τετάρτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που επηρρεάζουν τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα.

Τα φαινόμενα είναι τοπικά ισχυρά σε όλη την Εύβοια. Την Τετάρτη και Πέμπτη θα επηρεαστούν οι περισσότερες περιοχές. Η μεγάλη κακοκαιρία ήρθε στην Εύβοια.

Τις βραδινές ώρες της Τρίτης (26-09-2023), στη βόρεια Εύβοια ξεκίνησαν οι βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες.

Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και οι Υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας.

Παράλληλα έχει γίνει ο σχεδιασμός προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων, ειδικότερα δε σε επιβαρυμένες περιοχές από τις προηγούμενες καταστροφές. Αναφερόμαστε στις πλημμύρες σε Αλμυροπόταμο και Βόρεια Εύβοια.

Ποια σχολεία είναι κλειστά στην Εύβοια;

Κλειστά είναι τα σχολεία στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού.

Μεγάλη κακοκαιρία: Ποιοι θα πρέπει να φύγουν από τα σπίτια τους στην Εύβοια;

Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προτείνει όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, να αποφύγουν να μείνουν σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.

Θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνουν στα σπίτια τους και να φιλοξενηθούν σε συγγενείς ή φίλους.