Καιρός 28 Οκτωβρίου 2024: Τι θα γίνει;

Δείτε τι μεγάλο τέρας εμφανίστηκε στα νερά και έπαθαν πολλοί πλάκα

Είναι αρκετά μακρινό να προβλέψει κανείς τον καιρό την 28η Οκτωβρίου 2024. Ωστόσο την λύση μας την δίνουν τα μερομήνια.

Σύμφωνα με τα μερομήνια, με ήπιο καιρό θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Θα είναι αρκετές οι ώρες ηλιοφάνειας, αραιές οι νεφώσεις.

Τα μερομήνια είναι μία πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού και έχουν αποδειχθεί διαχρονικά σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση των καιρικών φαινομένων.

ADVERTISING

Όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.

Η διαδικασία για τα μερομήνια είναι απλή παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου και από αυτή την παρατήρηση βγαίνουν οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις του καιρού. Δηλαδή η 1η Αυγούστου μας λέει για τον καιρό του Αυγούστου, η 2η για του Σεπτεμβρίου, η 3η για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.

Τα μερομήνια προσέχουν δε τις καιρικές συνθήκες ολόκληρου του εικοσιτετράωρου. Αν ας πούμε, στις 5 Αυγούστου, βρέχει το βράδυ, τότε τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη θα έχει άσχημο καιρό.

Οι παρατηρήσεις του καιρού στις 12 πρώτες μέρες του Αυγούστου αντιστοιχούν στους μήνες του επόμενου έτους. Για παράδειγμα, αν ο καιρός την πρώτη μέρα του Αυγούστου είναι ηλιόλουστος, τότε ο Ιανουάριος θα είναι ηλιόλουστος.

ADVERTISING

Τα μερομήνια δεν είναι επιστημονικά ακριβή, αλλά είναι μια διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα παράδοση που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.

Τι μπορείς να κάνεις αν ο καιρός την 28η Οκτωβρίου είναι καλός;

Να πας το πρωί στην παρέλαση και μετά να κάνεις μια βόλτα που θα σου δώσει μια τέλεια διάθεση.

Μια βόλτα στην παραλία είναι ωραία λύση. Αν ο καιρός είναι καλό, βάλτε τα πόδια σας λίγο στο νερό και αυτό θα σας ανταμείψει. Σας προτείνουμε ένα «παράδεισο» 50 λεπτά από τη Χαλκίδα. Είναι η παραλία με τα τιρκουάζ νερά που θυμίζει Κυκλάδες

Η παραλία με τα τιρκουάζ νερά που θυμίζει Κυκλάδες, συναντά τις πλαγιές του βουνού σε έναν μεγάλο κόλπο που χωρίζεται σε δύο παραλίες από ένα μεγάλο βράχο.

Αν ψάχνετε μία παραλία με τιρκουάζ νερά που παραπέμπει στις γραφικές ακτές του Ιονίου, σου έχουμε την απάντηση στην Εύβοια.

Μια πεντακάθαρη αμμουδιά που πρέπει να μπει σίγουρα στα μέρη που πρέπει να επισκεφθείς και δεν είναι μακρυά από τη Χαλκίδα.

Θα πάρεις τον δρόμο για Βόρεια Εύβοια με προορισμό τα Ψαχνά. Από εκεί θα δεις ταμπέλες για Κοντοδεσπότι και θα ακολουθήσεις μία διαδρομή με αρκετές στροφές που καταλήγει στο χωριό Αγία Σοφία.

Όταν φτάσεις στην Αγία Σοφία έχεις φτάσει και στον «παράδεισο» 50 λεπτά από τη Χαλκίδα. Έχεις φτάσει στην παραλία με τα τιρκουάζ νερά που θυμίζει Κυκλάδες. Θα διανύσεις μόλις 4 χιλιόμετρα για να φτάσεις στην παραλία Λιμνιώνας.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Πάγωσε με το πλάσμα που είδε κοντά στην βάρκα του

Εύβοια: Έπαθαν πλάκα όταν πρόσεξαν καλύτερα το μεγάλο ψάρι που ήταν στην παραλία

Χαλκίδα: Άφωνοι οι επισκέπτες με αυτό το πανέμορφο πλάσμα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ.

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.