Χίλια μπράβο! Οι ήρωες της Εύβοιας βοήθησαν ανήλικο παιδί [Φωτογραφία]

Για ακόμη μια φορά οι ήρωες της Εύβοιας έδωσαν την βοήθεια τους και κατάφεραν να μεταφέρουν έναν συνάνθρωπο τους στο νοσοκομείο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα παιδί είχε συμπτώματα περιτονίτιδας.

Το περιστατικό έγινε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 στις 12:30 τα μεσάνυχτα. Η Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας – Rescue Team 312 που έχει βοηθήσει κατ’ επανάληψη συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε κίνδυνο ή άλλη ανάγκη, κλήθηκε και άμεσα στήθηκε επιχείρηση για τη μεταφορά του παιδιού σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Η μητέρα του ανηλίκου παιδιού επικοινώνησε μαζί τους και τους είπε ότι μετά από εξέταση στο Κέντρο υγείας Αλιβερίου, έγινε διάγνωση για συμπτώματα περιτονίτιδας στον ανήλικο γιο της, και ότι έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τους εθελοντές – διασώστες, πρώτος σταθμός τα ξημερώματα ήταν το Νοσοκομείο «Μητέρα» που ήταν το πιο κοντινό στο δρόμο τους, ενημερώθηκαν όμως ότι έπρεπε να φτάσουν στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, που είχε ενημερωθεί σχετικά.

Ήταν αδύνατη η μεταφορά τους με ασθενοφόρο, ενώ είχε βλάβη το όχημα της και έτσι οι εθελοντές έσπευσαν άμεσα για να μεταφέρουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα το παιδί σε πλησιέστερο νοσοκομείο της Αθήνας.

Μετά από πρώτη στάση στο Μητέρα που ήταν και το πιο κοντινό, τους δόθηκε εντολή ότι το παιδί έπρεπε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

“Τελικά παραδώσαμε το παιδί στους γιατρούς και 6:00 η ώρα ξεκινήσαμε για επιστροφή στην έδρα μας. Ευχόμαστε γρήγορα περαστικά στον μικρούλη.” έγραψαν στο facebook.

Ώρες αγωνίας για οικογένεια στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου με ανήλικο αγόρι το οποίο παρουσίασε συμπτώματα περιτονίτιδας λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (19/2).

Περιτονίτιδα: Γιατί είναι επείγουσα κατάσταση, ποια είναι τα συμπτώματα

Η περιτονίτιδα, σύμφωνα με το onmed.gr, είναι ένα σοβαρό και επείγον ιατρικό περιστατικό που πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως.

Η περιτονίτιδα (peritonitis) είναι μία φλεγμονή, είτε περιορισμένη είτε εξαπλωμένη, του περιτοναίου (peritoneum), της μεμβράνης που επικαλύπτει τα κοιλιακά όργανα και την κοιλότητα της κοιλιάς.

Αίτια

Η περιτονίτιδα προκαλείται συχνά από βακτηριακή λοίμωξη της κοιλότητας του περιτοναίου. Τα βακτήρια εισέρχονται από μία διάτρηση της γαστρεντερικής οδού, που συνήθως προκαλείται από ρήξη της σκωληκοειδούς απόφυσης ή κοιλιακό τραύμα. Μπορεί επίσης να προκληθεί από σοβαρή αντίδραση που σχετίζεται με την απελευθέρωση παγκρεατικών ενζύμων, πεπτικών ενζύμων ή χολής. Τα άτομα που πάσχουν από ερυθηματώδη λύκο έχουν κρίσεις περιτονίτιδας.

Συμπτώματα

-Αυξανόμενος κοιλιακός πόνος
-Διογκωμένη και ευαίσθητη κοιλιά
-Ναυτία και έμετος
-Αδυναμία αποβολής κοπράνων ή αερίων
-Πυρετός
-Χαμηλή πίεση
-Δίψα

Το πιο συχνό αίτιο περιτονίτιδας είναι οι διατρήσεις που σχετίζονται με τη σκωληκοειδίτιδα, την εκκολπωματίτιδα ή το πεπτικό έλκος. Περιτονίτιδα μπορεί να προκαλέσει επίσης η απόφραξη του εντέρου με αποτέλεσμα τη γάγγραινα και τη διάτρηση του εντέρου.

Η διάγνωση γίνεται μέσω εξετάσεων αίματος και ακτινογραφιών.

Αντιμετώπιση

Επειδή η περιτονίτιδα είναι επείγουσα κατάσταση, αντιμετωπίζεται συνήθως με χειρουργείο, είτε για να αφαιρεθεί η αιτία του προβλήματος, όπως η ρήξη της σκωληκοειδούς απόφυσης, είτε για να διορθωθεί κάποιο τραύμα, όπως η διάτρηση στο στομάχι ή στο έντερο.

Παράλληλα χορηγούνται αντιβιοτικά, για την αντιμετώπιση της λοίμωξης.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Η φωτογραφία στην κορυφή βουνού που κόβει την ανάσα!

Εύβοια: Αυτό ήταν το πιο τρομακτικό κολύμπι στην παραλία!

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  και στο Viber  για να μαθαίνετε τα νέα της Εύβοιας και της Χαλκίδας πρώτοι