Δείτε τι θέλουν να κάνουν στην υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας! [Φωτογραφία]

Είναι από τα θέματα που ακούμε συχνά τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για ένα έργο που θα ξεκινήσει από την γέφυρα της Χαλκίδας.

Ένα έργο που θα δώσει λύση και για πολλά χρόνια περιμένουν οι κάτοικοι της Χαλκίδας. Με λίγα λόγια, το έργο αυτό θα μηδενίσει τις αποστάσεις από τη Χαλκίδα, στα Ψαχνά και προς το Βασιλικό.

Πρόκειται για την παράκαμψη Χαλκίδας, που θα είναι μία συνέχεια του αυτοκινητόδρομου Σχηματαρίου-Χαλκίδας, και θα συνδέσει την Βόρεια και την Νότια Εύβοια, παρακάμπτοντας ανατολικά την πόλη της Χαλκίδας.

Όλα θα ξεκινούν μετά την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας και σύντομα μαθαίνουμε ότι θα πάρει σάρκα και οστά το όνειρο των κατοίκων αυτής της πόλης.

Με αυτόν τον τρόπο θα ξεχάσουμε το μποτιλιάρισμα του Σαββατοκύριακου όπου χιλιάδες οδηγοί είναι μποτιλιαρισμένοι και περιμένουν να πάνε στον προορισμό τους.

Η παράκαμψη Χαλκίδας
Η παράκαμψη Χαλκίδας αποτελεί το πρώτο μεγάλο έργο στην Εύβοια μετά από τριάντα χρόνια ύστερα από την Υψηλή Γέφυρα, που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου και κατά συνέπεια στην ευρύτερη ανάπτυξη του Νομού.

Από τον βουλευτή της Εύβοιας, Θανάση Ζεμπίλη, μάθαμε ότι ολοκληρώθηκε η εκτίμηση της αξίας των απαλλοτριούμενων ακινήτων και των επικειμένων τους για το κυρίως τμήμα του έργου της παράκαμψης Χαλκίδας.

Ωστόσο, εκκρεμεί η εκτίμηση του κόστους απαλλοτρίωσης για τα τμήματα της Παράκαμψης των Ψαχνών μήκους 4,6 χλμ, Υψηλής Γέφυρας – Νέας Λαμψάκου μήκους 3,3 χλμ, του Οδικού Τμήματος Σύνδεσης προς Βόρεια-Νότια Εύβοια και του προαναφερθέντος τμήματος 1χλμ στην Χαραυγή.

Την ίδια ώρα, σύσκεψη με αντικείμενο το έργο της παράκαμψης Χαλκίδας είχαν ο Σίμος Κεδίκογλου και ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Εύβοιας, Πέτρος Ποδάρας με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο και τη σύμβουλό του σε θέματα χρηματοδότησης, Εύα Γιαλαντζή.

Συγκεκριμένα, ζήτησαν να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ολοκλήρωση της τροποποίησης των μελετών, όπως ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου να ενταχθεί στο τρέχον ΕΣΠΑ, με δυνατότητα «γέφυρας» και στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο.

Στη συνέχεια, σε επικοινωνία που είχε ο βουλευτής με τις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών για να ενημερωθεί πιο συγκεκριμένα για την πορεία των μελετών έλαβε τη διαβεβαίωση, ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια με στόχο την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων μέχρι το Δεκέμβριο.