Ημικρανία: Πως φεύγει; 7 συμβουλές

Πως
unsplash

Η ημικρανία επηρεάζει δραματικά την ποιότητα ζωής των ανθρώπων σε οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Ωστόσο οι επιπτώσεις της ασθένειας συχνά δεν γίνονται κατανοητές από το περιβάλλον των ασθενών.

Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές και αισθανθείτε καλύτερα γρήγορα.

(Πρώτη συμβουλή): Κρύα κομπρέσα για ημικρανία

Εάν έχετε ημικρανία, τοποθετήστε μια κρύα κομπρέσα στο μέτωπό σας. Παγάκια τυλιγμένα σε μια πετσέτα, μια συσκευασία με κατεψυγμένα λαχανικά ή ακόμα και ένα κρύο ντους μπορεί να απαλύνουν τον πόνο. Κρατήστε την κομπρέσα στο κεφάλι σας για 15 λεπτά και μετά κάντε ένα διάλειμμα για 15 λεπτά.

(Δεύτερη συμβουλή): Ζεστή κομπρέσα για πονοκέφαλο τάσης

Εάν έχετε πονοκέφαλο τάσης, τοποθετήστε ένα θερμαντικό μαξιλάρι στον λαιμό ή στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Εάν έχετε πονοκέφαλο από τους ρινικούς κόλπους, κρατήστε μια ζεστή κομπρέσα στην περιοχή που πονάει. Ένα ζεστό ντους μπορεί επίσης να βοηθήσει.

(Τρίτη συμβουλή): Χαλαρώστε την πίεση στο τριχωτό της κεφαλής

Εάν η αλογοουρά σας είναι πολύ σφιχτή, μπορεί να σας προκαλέσει πονοκέφαλο. Αυτοί οι “πονοκέφαλοι εξωτερικής τάσης ή συμπίεσης” μπορούν επίσης να προκληθούν φορώντας καπέλο, κορδέλα ή ακόμα και γυαλιά κολύμβησης που είναι πολύ σφιχτά.

(Τέταρτη συμβουλή): Χαμηλώστε τα φώτα

Το έντονο φως ή το φως που τρεμοπαίζει, ακόμη και από την οθόνη του υπολογιστή σας, μπορεί να σας προκαλέσει πονοκεφάλους.

Εάν είστε επιρρεπείς σε τέτοιους, καλύψτε τα παράθυρά σας με κουρτίνες συσκότισης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φοράτε γυαλιά ηλίου σε εξωτερικούς χώρους.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε αντιθαμβωτικές οθόνες στον υπολογιστή σας και να χρησιμοποιήσετε λαμπτήρες φθορισμού φάσματος ημέρας στα φωτιστικά σας.

(Πέμπτη συμβουλή): Προσπαθήστε να μην μασάτε

Το μάσημα τσίχλας μπορεί να βλάψει όχι μόνο το σαγόνι αλλά και το κεφάλι σας. Το ίδιο ισχύει και για το μάσημα των νυχιών, των χειλιών, του εσωτερικού των μάγουλών σας ή αντικειμένων όπως στυλό.

Αποφύγετε τα τραγανά και κολλώδη τρόφιμα και φροντίστε να παίρνετε μικρές μπουκιές. Εάν τρίζετε τα δόντια σας τη νύχτα, ρωτήστε τον οδοντίατρό σας για ένα προστατευτικό στόματος. Αυτό μπορεί να περιορίσει τους πονοκεφάλους σας νωρίς το πρωί.

(Έκτη συμβουλή): Ενυδάτωση

Πίνετε πολλά υγρά. Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο ή να τον επιδεινώσει.

(Έβδομη συμβουλή): Καφεΐνη

Πιείτε λίγο τσάι, καφέ ή κάτι με λίγη καφεΐνη. Εάν το πάρετε αρκετά νωρίς μετά την έναρξη του πόνου, θα μπορούσε να απαλύνει τον πονοκέφαλο.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει τα μη συνταγογραφούμενα αναλγητικά να λειτουργήσουν καλύτερα. Απλώς μην πίνετε πολύ γιατί η απόσυρση της καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει τον δικό της τύπο πονοκεφάλου.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Δεν το είχαν ξαναδεί αυτό που περπατούσε στην παραλία.

Εύβοια: Βάζουν σε τσουβάλια τους θησαυρούς

Πανικός στην παραλία της Χαλκίδας – Άνδρας απειλούσε να μαχαιρώσει περαστικούς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ.

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.