Ηλέκτρα ΕΡΤ: Αυτοί είναι οι ηθοποιοί της αγαπημένης σας σειράς

Πότε
unsplash

Ηλέκτρα: Ένα ερωτικό δράμα εποχής από την ΕΡΤ- Ποιοι είναι οι ηθοποιοί στην σειρά και ποια η υπόθεση. Που γυρίστηκε η Ηλέκτρα;

Με ένα εξαιρετικό cast ηθοποιών, η σειρά μάς μεταφέρει στη δεκαετία του ’70 για να μας περιγράψει την ιστορία μιας γυναίκας καταπιεσμένης από τις συμβάσεις της εποχής και τον καθωσπρεπισμό μιας μικρής κοινωνίας ενός νησιού.

Καλά κρυμμένα μυστικά, σκληρές αλήθειες και ένας θυελλώδης έρωτας με απρόβλεπτες συνέπειες θα μας καθηλώσουν στο πολυαναμενόμενο ερωτικό δράμα «Ηλέκτρα».

ADVERTISING

Νήσος Αρσινόη. Η Ηλέκτρα, μια γυναίκα εγκλωβισμένη στους ρόλους που άλλοι διάλεξαν για εκείνη, της καλής κόρης, συζύγου και μάνας, ασφυκτιά στην κλειστή νησιωτική κοινωνία.

Παντρεμένη με τον -κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερό της- δήμαρχο της Αρσινόης Σωτήρη Βρεττό, η Ηλέκτρα έχει βαφτίσει την υποταγή καθήκον και την καταπίεση εγκαρτέρηση. Αναζητεί καθημερινά τις λίγες στιγμές ελευθερίας που της προσφέρει μια βουτιά στο ποτάμι και μια βόλτα με το άλογό της, μέχρι τη στιγμή που συναντιέται με το πεπρωμένο της.

Ο Παύλος Φιλίππου, ένας γοητευτικός και μυστηριώδης άντρας, καταφθάνει στην Αρσινόη για ν’ αναλάβει τη θέση του καθηγητή μαθηματικών στο γυμνάσιο του νησιού. Η Ηλέκτρα νιώθει ότι αυτός ο άντρας κρατάει το κλειδί της ελευθερίας της. Η ελευθερία, όμως, έρχεται πάντα μ’ ένα τίμημα.

Ηλέκτρα ΕΡΤ: Ποιοι οι ηθοποιοί στην σειρά;

ADVERTISING

Πρωταγωνιστούν
Έμιλυ Κολιανδρή, Αποστόλης Τότσικας, Τάσος Γιαννόπουλος, Κατερίνα Διδασκάλου, Γιώργος Συμεωνίδης, Λουκία Παπαδάκη, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Θανάσης Πατριαρχέας, Νεφέλη Κουρή, Ευαγγελία Μουμούρη, Δανάη Λουκάκη, Δρόσος Σκώτης, Ειρήνη Λαφαζάνη, Όλγα Μιχαλοπούλου, Βίκτωρας Πέτσας, Νεκτάρια Παναγιωτοπούλου, Παύλος Κουρτίδης, Μανώλης Γεραπετρίτης, Αλέξανδρος Πιεχόβιακ, Γκαλ Ρομπίσα, Βασίλειος-Κυριάκος Αφεντούλης, Χρήστος Γεωργαλής, Γρηγορία Μεθενίτη, Ιφιγένεια Πιεριδού, Αστέριος Κρικώνης, Φανή Καταβέλη, Ευγενία Καραμπεσίνη, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, Άρης Αντωνόπουλος, Ελένη Κούστα, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Θάνος Καληώρας, Νίκος Ιωαννίδης, Αλέξανδρος Βάρθης

Σκηνοθεσία
Βίκυ Μανώλη

Σενάριο
Μαντώ Αρβανίτη, Θωμάς Τσαμπάνης

Που γυρίστηκε η Ηλέκτρα;

Η Ηλέκτρα έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ στις 2 Οκτωβρίου 2023. Μία δραματική σειρά, με τίτλο «Ηλέκτρα», στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η ιστορία μίας καταπιεσμένης γυναίκας.

Πρόκειται για ένα απίστευτο τηλεοπτικό εγχείρημα μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ 1, περιλαμβάνοντας σκηνές από την Καρδαμύλη.

Η Καρδαμύλη, είναι έδρα του Δήμου Δυτικής Μάνης, και είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό, το οποίο απέχει 38 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα.

Έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, γιατί αποτελεί ένα αξιόλογο φυσικό τοπίο με πλούσια βλάστηση μέσα στο οποίο εντάσσονται χαρακτηριστικά δείγματα της εξέλιξης της μανιάτικης κατοικίας.

Είναι ένα ιστορικό τοπίο, λόγω της σημασίας που έχει για την ιστορία της αρχιτεκτονικής και γενικότερα για την ελληνική ιστορία. Η γη της, είναι κατοικούμενη από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι σήμερα.

Η Καρδαμύλη είναι πλούσια σε μνημεία όλων των εποχών και η ιστορία της πλούσια σε γεγονότα. Λίγα μόλις μέτρα χωρίζουν την παλιά πόλη από τη νεότερη.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Πάγωσε με το πλάσμα που είδε κοντά στην βάρκα του

Εύβοια: Έπαθαν πλάκα όταν πρόσεξαν καλύτερα το μεγάλο ψάρι που ήταν στην παραλία

Χαλκίδα: Άφωνοι οι επισκέπτες με αυτό το πανέμορφο πλάσμα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ.

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.