Δείτε πως στεναχώρησαν μία γυναίκα με τα σεντόνια στην Εύβοια!

Αξέχαστο θα μείνει για μία γυναίκα αυτό που έζησε ένα πρωινό στην Εύβοια. Στην αρχή λυπήθηκε πολύ αλλά ευτυχώς λίγο αργότερα ένιωσε χαρά όταν χτύπησε το τηλέφωνο της. 

Άκουσε φωνές έξω από το σπίτι της και βγήκε να δει τι συμβαίνει. Εκείνη την ώρα περνούσαν τρία άτομα που παρίσταναν τους μικροπωλητές. “Έχουμε καλές και ασυναγώνιστες τιμές” έλεγαν όταν τους πλησίασε η γυναίκα.

“Δεν θα βρεις πιο φτηνά σεντόνια” έλεγαν και ξαναέλεγαν οι δράστες.

Εκείνη την στιγμή άδραξαν την ευκαιρία και έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους. Οι δύο της έπιασαν την κουβέντα. Της έλεγαν για την κρίση, για το κορονοϊό και πολλά άλλα ενώ ο άλλος κρύφτηκε από μπροστά της.

Με μαεστρία, κατάφερε να μπει στο σπιτικό της. Σε λίγα λεπτά είχε κάνει τον σκοπό του. Πήρε τα χρήματα που βρήκε και βγήκε έξω.

χωράφι
Αφού πήραν τα χρήματα, εξαφανίστηκαν στα χωράφια

Αφού κατάφεραν να την κλέψουν, στην συνέχεια εξαφανίστηκαν. Λίγο αργότερα, η ηλικιωμένη γυναίκα, στενοχωρημένη για αυτό που της συνέβη, κατήγγειλε την κλοπή στην αστυνομία.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων, οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εξ’ αυτών, με το οποίο είχαν διαφύγει από το σπίτι της ηλικιωμένης.

Λίγο αργότερα, το τηλεφώνημα από την αστυνομία, την γέμισε από χαρά μιας και στην κατοχή τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος του κλεμμένου χρηματικού ποσού, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων – Μεσσαπίων. Έναν παρόμοιο εφιάλτη έζησε και μία οικογένεια στην Βοιωτία. Πιο συγκεκριμένα εκεί που ήταν στο σπίτι της, ξαφνικά στο παράθυρο είδε έναν ληστή.

Πάνω στον πανικό τους φώναξαν για βοήθεια και ευτυχώς κατάφεραν να τον συλλάβουν μιας και ο ίδιος τους φοβήθηκε και το έβαλε στα πόδια. Όταν τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί παραδέχτηκε την ενοχή του και τους αποκάλυψε ότι πριν από τρεις μέρες είχε μπει στο ίδιο σπίτι και άρπαξε χρήματα και φαγητά.

https://youtu.be/lnh8IdpUn00

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σας παρουσίαζουμε κάποιες συμβουλές για να μην πέφτετε θύματα απάτης. Πιο συγκεκριμένα:

  1. Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
  2. Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
  3. Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
  4. Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.