Ερέτρια: Άφησαν έναν “γίγαντα” για να τον πάρουν για σκουπίδια!

Αυτό που άφησαν έξω από τα σκουπίδια, ήταν πολύ μεγάλο και μας έκανε πραγματικά εντύπωση. Πρόκειται για έναν “γίγαντα” που τον άφησαν έξω στα σκουπίδια. 

Κάποιοι μπορεί να μας πουν ότι αυτός ο “γίγαντας” δεν είναι για τα σκουπίδια. Ωστόσο τα πεταμένα έπιπλα γύρω του και ο μπλε κάδος, αυτό υπονοεί.

Να σας πούμε την αλήθεια, δεν ξέρουμε αν τελικά τον πήγαν στην χωματερή ή είναι ακόμα εκεί αλλά μας έκανε εντύπωση.

Δεν είναι καθημερινό φαινόμενο να βλέπεις μία ξύλινη βάρκα πάνω από 5 μέτρα, να μην είναι στη θάλασσα αλλά στα σκουπίδια.

Δείτε την φωτογραφία.

Μία βάρκα την άφησαν στα σκουπίδια. Δίπλα σε έναν μπλε κάδο, σπασμένα έπιπλα και βαρέλια
Μία βάρκα την άφησαν στα σκουπίδια. Δίπλα σε έναν μπλε κάδο, σπασμένα έπιπλα και βαρέλια

Λίγα λόγια για την Ερέτρια

Η Ερέτρια είναι παραλιακή κωμόπολη της Εύβοιας που ανήκει στον Δήμο Αμαρύνθου -Ερέτριας. Κατά την αρχαιότητα ήταν από τις σημαντικότερες πόλεις-κράτη του ελληνικού κόσμου (6ος-5ος αιώνας π.Χ.). Μετέπειτα όμως έπαψε να θεωρείται σημαντικός οικισμός και σταδιακά ερημώθηκε. Στα νεώτερα χρόνια, μετά την καταστροφή των Ψαρών (Ιούνιος 1824), ιδρύθηκε κωμόπολη στη θέση της αρχαίας πόλης αρχικά με το όνομα Νέα Ψαρά, αλλά μετά συνέχισε να αποκαλείται με το όνομα Ερέτρια.

Έχει πληθυσμό 4.166 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Η Ερέτρια ήταν σημαντική και στην αρχαιότητα. Η πόλη της κλασικής εποχής ιδρύθηκε περίπου τον 9ο αιώνα π.Χ., πιθανότατα ως το επίνειο του Λευκαντιού, 15 χιλιόμετρα δυτικότερα.

Η ονομασία της πόλης προέρχεται από το: ἐρέτης (=κωπηλάτης). Αν και ο Στράβων σημειώνει ότι πρότερο όνομα της Ερέτριας ήταν Αρότρια. Το Λευκαντί πυρπολήθηκε το 825 π.Χ., κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στην Ερέτρια να αναπτυχθεί σε τοπική δύναμη.

Η πρώτη αναφορά στην Ερέτρια γίνεται από τον Όμηρο στην Ιλιάδα, που εμφανίζεται στον κατάλογο των πλοίων που εκστρατεύουν κατά της Τροίας (Τρωικός πόλεμος). Τον 8ο π.Χ. αιώνα, η Ερέτρια και η γειτονική Χαλκίδα, υπήρξαν οι πιο ακμάζουσες πόλεις της Εύβοιας.