Υποβοήθηση αντλίας θερμότητας από ηλιακό θερμοσίφωνα

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες αποτελούν εξαιρετική λύση εξοικονόμησης ενέργειας όταν συνδεθούν με μία αντλία θερμότητας. Και τούτο, διότι η αντλία τροφοδοτείται με ζεστό νερό από τον ηλιακό θερμοσίφωνα και έτσι δεν χρειάζεται να καταναλώσει ηλεκτρική ενέργεια προκειμένου να θερμάνει το νερό.

Όσο υπάρχει ηλιοφάνεια, ο βαθμός απόδοσης της αντλίας (COP) λαμβάνει τιμές που καμία ανταγωνιστική τεχνολογία δεν είναι ικανή να πετύχει, και η συνολική ηλεκτρική κατανάλωση της μονάδας πέφτει μειώνοντας στο ελάχιστο το συνολικό ποσό που πληρώνει o χρήστης για θέρμανση.

Τι είναι η ηλιακή αντλία θερμότητας;

Μια ηλιακή αντλία θερμότητας θερμαίνει το νερό απορροφώντας θερμότητα από το άμεσο ηλιακό φως και από τον αέρα. Στη συνέχεια, το ζεστό νερό αποθηκεύεται σε έναν δοχείο ζεστού νερού, έτοιμο για όταν το χρειαστείτε. Οι ηλιακές αντλίες θερμότητας μπορούν επίσης να λειτουργήσουν χωρίς άμεσο ηλιακό φως.

Μια ηλιακή υποβοηθούμενη αντλία θερμότητας θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα της θέρμανσης ζεστού νερού. Αυτό συμβαίνει επειδή η τεχνολογία αντλιών θερμότητας μεταφέρει ενέργεια από το εξωτερικό για να θερμάνει το νερό σας. Χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια για να το κάνει αυτό, αλλά παρέχει περισσότερη θερμική ενέργεια στο ζεστό νερό σας από ό,τι η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιεί.

Είναι πιο πιθανό να ανακτήσετε το κόστος εγκατάστασης μιας αντλίας θερμότητας με ηλιακή υποβοήθηση εάν το νοικοκυριό σας χρησιμοποιεί πολύ ζεστό νερό ή πληρώνει υψηλότερο κόστος ενέργειας για τη θέρμανση του νερού (για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικό θερμοσίφωνα).

Πώς λειτουργεί μια ηλιακή αντλία θερμότητας;

Όταν έχουμε ηλιοφάνεια και ο ήλιος λάμπει, μέρος αυτού του φωτός απορροφάται και μετατρέπεται σε θερμότητα.

Μια ηλιακή υποβοηθούμενη αντλία θερμότητας έχει ένα μεγάλο, επίπεδο πάνελ εξατμιστή που απορροφά τη θερμότητα από το ηλιακό φως που πέφτει απευθείας πάνω της και από τον αέρα γύρω από το πάνελ. Αυτή η θερμότητα απορροφάται σε ένα ρευστό που περνά μέσα από έναν εναλλάκτη θερμότητας στην αντλία θερμότητας. Αυτό αυξάνει τη θερμοκρασία και μεταφέρει αυτή τη θερμότητα στο δοχείο ζεστού νερού σας.

Επειδή μια ηλιακή αντλία θερμότητας παράγει συνεχώς χαμηλή ποσότητα ζεστού νερού, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να θερμανθεί ξανά το δοχείο ζεστού νερού αν χρησιμοποιήσετε όλο το διαθέσιμο ζεστό νερό.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να αποδώσει τα μέγιστα ένα σύστημα ηλιακής αντλίας θερμότητας είναι να υπάρχει δίκτυο ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Πέρα από κάθε αμφιβολία είναι ο καταλληλότερος τρόπος θέρμανσης για οικιακό ή επαγγελματικό χώρο, καθώς πρόκειται για την οικονομικότερη και πιο υγιεινή λύση.

Για επιλογή του κατάλληλου ηλιακού θερμοσίφωνα για την αντλία θερμότητας, καλέστε μας στο 210 5595624 (Όμιλος Εταιρειών Ηλιοακμή), ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.assosboilers.com