Γιατί να χρησιμοποιήσω το φυσικό αέριο; Ποια είναι τα οφέλη;

Το φυσικό αέριο καλύπτει όλες τις ανάγκες ενός νοικοκυριού, όπως την θέρμανση, το μαγείρεμα και την ύπαρξη ζεστού νερού στο σπίτι. Το δίκτυο παροχής του εξαπλώνετε γρήγορα, και όλο και περισσότερα σπίτια το εγκαθιστούν. Πολύ εύκολα και σε καλές τιμές μπορείς να βρεις πολλά είδη συσκευών που λειτουργούν με φυσικό αέριο, όπως κουζίνες, λέβητες, ψυγεία, κλιματιστικά, ψησταριές που θα καλύψουν πλήρως τις ανάγκες ενός νοικοκυριού.

Τα βασικά οφέλη του φυσικού αερίου συνοψίζονται σε τρεις λέξεις: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΕΥΚΟΛΙΑ – ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ.

Φυσικό αέριο, η πιο οικονομική πηγή ενέργειας.

Το φυσικό αέριο μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες ενεργειακής κατανάλωσης του σπιτιού, αυτό λίγο πολύ το γνωρίζουμε όλοι. Όμως πόσο ποιο οικονομικό είναι σε σχέση με το ρεύμα;

Ας δούμε κάποια στατιστικά.

 Με το φυσικό αέριο μπορείτε να ζεσταθείτε τον χειμώνα κατά 45% φθηνότερα από το πετρέλαιο, και κατά 70% φθηνότερα από το ρεύμα.

 Η απόδοση του φυσικού αερίου στην θέρμανση φτάνει το 110%.

 Οι θερμοσίφωνες φυσικού αερίου νέας γενιάς είναι πιο οικονομικοί στην χρήση κατά 41% από το boiler του πετρελαίου και κατά 62% από τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα.

 Οι κουζίνες και οι φούρνοι φυσικού αερίου πετυχαίνουν οικονομία κατά 65% σε σχέση με την κουζίνα ηλεκτρικού ρεύματος.

Συμπέρασμα, το φυσικό αέριο είναι οικονομικότερο αλλά και αποδοτικότερο συνολικά από το ρεύμα και το πετρέλαιο, και επίσης μπορεί η χρήση του να καλύψει ταυτόχρονα όλες τις βασικές ανάγκες ενός σπιτιού, μαγείρεμα, ψύξη, θέρμανση, ζεστό νερό.

Πόσο εύκολο είναι να εγκαταστήσω παροχή φυσικού αεριού στο σπίτι μου;

Το φυσικό αέριο στην Αττική εκτείνεται συνολικά σε 3.500 χλμ. και καλύπτει 53 Δήμους και μέχρι το 2023 προβλέπετε η κατασκευή 600 χλμ. νέου δικτύου.

Άρα, είναι σχεδόν σίγουρο πως το αν μένεις στην Αττική, το δίκτυο περνάει δίπλα από το σπίτι σου. Αν σε ενδιαφέρει η παροχή φυσικού αερίου θα πρέπει να καταθέσετε αίτηση σύνδεσης και παροχής. Αυτό μπορείτε να το κάνετε στα καταστήματα που είναι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Μετά την έγκριση της αίτησης θα πρέπει να αναζητήσετε κάποιον πιστοποιημένο υδραυλικό εγκαταστάτη φυσικού αερίου ο οποίος θα αναλάβει την εσωτερική εγκατάσταση. Αν διαμένετε στις περιοχές Παλλήνη, Αγία Παρασκευή ή Χαλάνδρι, μπορείτε να επισκεφθείτε το site topikos.gr και να βρείτε τον υδραυλικό που μένει κοντά σας και μπορεί να σας εξυπηρέτησή άμεσα.

Στην συνέχεια θα τοποθετηθεί ο μετρητής από την εταιρία και τέλος κατασκευάζεται η εγκατάσταση από τον υδραυλικό.

Όμως με το φυσικό αέριο συνδέονται επίσης δημοτικές και αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και σχολεία. Στην Παλλήνη μέχρι σήμερα έχουν συνδεθεί με το δίκτυο, το κολυμβητηρίου του Γέρακα, το δημαρχείο, το 1ο Αθλητικό Κέντρο Γέρακα, το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο-Λύκειο, το 5ο Δημοτικό Σχολείο, το 3ο Γυμνάσιο, το 2ο Λύκειο, ο Παιδικός Σταθμός της οδού Ανάφης με στόχο να επεκταθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα και σε άλλες σχολικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις.

Το φυσικό αέριο είναι ένα οικολογικό καύσιμο.

Μετά τις ανανεώσιμες πήγες ενέργειας είναι η πιο φιλική προς στο περιβάλλον μορφή ενέργειας. Το φυσικό αέριο έχει ένα εξαιρετικό περιβαλλοντικό προφίλ, και είναι η λιγότερο ρυπογόνος πηγή ενέργειας που μπορεί να διατεθεί μαζικά. Δεν εμπεριέχει υδρογονάνθρακες, πάρα μόνον το μεθάνιο, και η καύση του είναι λιγότερο επιβλαβής σε σχέση με τον λιγνίτη ή το πετρέλαιο. Δηλαδή, παράγει λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα και άρα συμβάλλει στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Η χρήση καυσίμων για την παραγωγή ενέργειας, είναι η βασική αιτία της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Είναι αναγκαίο και επιτακτικό οι ενεργειακές επιλογές όλων μας να επιβλέπουν πέραν από το προσωπικό οικονομικό όφελος και στην περιβαλλοντική προστασία.

Τα νέα της Εύβοιας

Πότε μπαίνει το επίδομα ενοικίου Μαρτίου;

Προκήρυξη 9κ 2021: Βγήκαν τα αποτελέσματα

Ετεροδημότες εκλογές: Ποια είναι η διαδικασία;

Χαλκίδα: Δείτε τι απίστευτο έκανε μια γυναίκα με ένα κράνος

Στροφή Τσεκούρα: Ο πιο επικίνδυνος δρόμος της Χαλκίδας

Ανδρονιάνοι: Δείτε τι κάνουν οι μαλωμένοι

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις