Δείτε τι θα γίνει στην γέφυρα του Βασιλικού σε λίγες μέρες

Θα πρέπει να το ξέρουν οι οδηγοί και όσοι περνούν καθημερινά από την γέφυρα του Βασιλικού.

Για όσους δεν ξεχνούν, πριν τον Δεκαπενταύγουστο, η γέφυρα είχε κλείσει. Οι πλημμύρες στην Εύβοια, είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα.

Μόλις έγιναν οι πλημμύρες στην Εύβοια, κατέρρευσαν οι περισσότερες γέφυρες. Το ίδιο συνέβη και στην γέφυρα του Βασιλικού.

Το Βασιλικό είναι κωμόπολη της κεντρικής Εύβοιας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, έχει 6.571 κατοίκους και είναι ο τρίτος μεγαλύτερος οικισμός του νομού μετά τη Χαλκίδα και τη Νέα Αρτάκη. Στο Βασιλικό υπάγεται διοικητικά και το Λευκαντί.

Το Βασιλικό βρίσκεται 10 χιλιόμετρα ανατολικά της Χαλκίδας, στην αριστερή όχθη του ποταμού Λήλα. Εκτείνεται μέχρι τα παράλια στο νότιο Ευβοϊκό κόλπο και κοντά του βρίσκεται το χωριό Φύλλα και βορειοδυτικά το χωριό Μύτικας. Είναι σε υψόμετρο 20 μέτρων.

Για 24 ώρες ήταν κλειστή αλλά αμέσως έγιναν εργασίες και ευτυχώς δόθηκε σιγά-σιγά στην κυκλοφορία. Την Κυριακή στις 10 το πρωί οι πλημμυροπαθείς θα βρεθούν στην γέφυρα του Βασιλικού για να διαμαρτυρηθούν.

Γέφυρα Βασιλικού
Κατά την διάρκεια εργασιών στην γέφυρα του Βασιλικού. Για αρχή δόθηκε στην κυκλοφορία το ένα ρεύμα. Μετά από δύο μέρες και πριν τον δεκαπενταύγουστο δόθηκαν στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν ότι οι πληγέντες και κάτοικοι στην περιοχή του Ληλαντίου που “χτυπήθηκε” από τις καταστροφικές πλημμύρες, διεκδικούν άμεσα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών και προστασίας της ίδιας μας της ζωής.

μποτιλιάρισμα
Μόνο με καράβι μπορούσες να φύγεις από την Νότια Εύβοια, όταν είχε κλείσει η γέφυρα του Βασιλικού. Παράλληλα, σε συνεργασία με την αστυνομία αποφασίστηκε και υλοποιείται η παροχέτευση της κυκλοφορίας προς τις πορθμειακές γραμμές (Ερέτριας και Ν. Στύρων), λόγω της προσωρινής διακοπής της κυκλοφορίας στη γέφυρα του Βασιλικού. Στην φωτογραφία βλέπετε την κίνηση των οχημάτων για να πάρουν το καράβι από την Ερέτρια. (πηγή φωτογραφίας: facebook.com)

“Η τεράστια καταστροφή που συντελέστηκε, δεν ήταν μοιραίο να συμβεί σαν αποτέλεσμα «απρόβλεπτων, ακραίων καιρικών συνθηκών” υποστηρίζουν και συμπληρώνουν ότι είναι ευθύνη των φορέων του κράτους (υπουργεία, περιφέρεια, δήμος) που δεν έχουν πάρει χρόνια τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της περιοχής.

Απαιτούν από κυβέρνηση περιφέρεια και δήμο μέτρα για να σταθούν ξανά στα πόδια τους και να μην κινδυνέψει ξανά η ζωή και το βιος τους:

· Nα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στο 100% χωρίς προϋποθέσεις και δάνεια.

· Να υλοποιηθούν άμεσα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά αντιδιαβρωτικά έργα.

· Να ολοκληρωθεί η απομάκρυνση της λάσπης από σπίτια, μαγαζιά και χωράφια.

· Να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης σε υποδομές και το οδικό δίκτυο. Να καθαριστεί και να αποκατασταθεί ο αιγιαλός.

· Να δοθoύν αποζημιώσεις στο ύψος του χαμένου εισοδήματος για εργαζόμενους, καταστηματάρχες, αγρότες, κτηνοτρόφους, αλλά και ανέργους που χωρίς να έχουν εισόδημα δεν μπορούν να επιδιορθώσουν καμία ζημιά.

· Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, δήμο χωρίς προσαυξήσεις και τόκους.

· Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος κι αλληλεγγύης, δημοτικά τέλη και λογαριασμό νερού.

· Να ενισχυθεί το δίκτυο συγκοινωνίας για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι που έχουν χάσει τα αυτοκίνητά τους. Να βοηθηθούν οι ηλικιωμένοι και ΑΜΕΑ.

Τα νέα της Εύβοιας

Έκτακτο επίδομα Πάσχα 2023: Ποιοι δικαιούχοι κάνουν αίτηση;

Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2023: Πότε αρχίζουν;

Πότε θα γίνει ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2023;

Ερέτρια: Έπαθαν πλάκα με αυτό που είδαν στον δρόμο

Βόρεια Εύβοια: Δείτε πόσο τρομακτικός έγινε ένας δρόμος

Εύβοια: Δείτε τι σκαρφίζονται για να πάρουν χρήματα

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις