Πότε ξεκινούν εξετάσεις 2024 για Γυμνάσια και Λύκεια

Πότε

Μετά το Πάσχα του 2024 φαίνεται να μην έχουν και αρκετό χρόνο οι μαθητές μιας και ξεκινούν οι εξετάσεις στα σχολεία

Πότε κλείνουν τα Γυμνάσια και πότε τα Λύκεια για εξετάσεις είναι το ερώτημα πολλών μαθητών μιας και ο χρόνος που θα έχουν μετά το Πάσχα 2024 δεν θα είναι και αρκετός.

Θα πρέπει να ξεκινήσουν την μελέτη μιας και έρχονται οι ενδοσχολικές εξετάσεις.

Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις 2024 στα Γυμνάσια;

Συνήθως τα μαθήματα κάθε χρόνο ολοκληρώνονται στα Γυμνάσια στις 30 Μαΐου και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 15 Ιουνίου.

Αυτό θα γίνονταν και φέτος το 2024 αλλά οι Ευρωεκλογές φαίνεται ότι θα αλλάξουν τον φετινό προγραμματισμό.

Αυτό σημαίνει για τα Γυμνάσια, στα οποία διεξάγονται εξετάσεις από 1 έως και 15 Ιουνίου, δεν θα υπάρχουν πολλές διαθέσιμες μέρες για επτά μαθήματα.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίωσε την λήξη μαθημάτων για φέτος νωρίτερα από τις 30 Μαΐου ώστε αντίστοιχα να ξεκινήσουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις νωρίτερα από την 1η Ιουνίου 2024.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, την Παρασκευή 17 Μαϊου τελειώνουν τα μαθήματα στα Γυμνάσια και αμέσως μετά ξεκινούν οι εξετάσεις.

Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις 2024 στα Λύκεια;

Τα Λύκεια θα κλείσουν για εξετάσεις νωρίτερα σε σύγκριση με πέρσι. Το 2023 έκλεισαν την Παρασκευή 19 του Μάη. Φέτος θα κλείσουν για εξετάσεις στις 17 του Μάη.

Σε ό,τι αφορά τις ενδοσχολικές εξετάσεις, για τη Α και Β λυκείου, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιουνίου, ενώ οι απολυτήριες για την Γ’ Λυκείου, στις 30 Μαϊου.