Δείτε τι τραγωδία είχε έρθει στην Εύβοια – Όταν ένα χωριό είχε καλυφθεί από μαύρο πέπλο πένθους

Το καλοκαίρι του 2007 και κυρίως τον μήνα Αύγουστο, συνέβη μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας (πηγή φωτογραφίας: facebook.com)

Όταν οι φλόγες πήραν ζωές νέων ανθρώπων – Ημέρα πένθους ήταν η χθεσινή για την Πυροσβεστική. Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται από τις 26 Αυγούστου του 2007, όταν πυρκαγιές εξαφάνισαν πολλά δάση στην Εύβοια και πλήρωσε βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες ζωές.

Δευτέρα πρωί 26 Αυγούστου 2007, και το χωριό Μίστρος έχει καλυφθεί από ένα μαύρο σύννεφο καπνού και το μαύρο πέπλο του πένθους.

Βαρύ φόρο σε ανθρώπινες ζωές πλήρωσε το χωριό Μίστρος όταν οι φονικές φλόγες περικύκλωσαν μια παρέα έξι νεαρών ατόμων. Η απότομη αλλαγή του αέρα τους εγκλώβισε στην πύρινη λαίλαπα και μόλις ένας κατάφερε να γυρίσει ζωντανός από την κόλαση της φωτιάς.

Ήταν η παρέα των έξι που μόνο η φωτιά κατόρθωσε να τους χωρίσει… Μια ιστορία που δεν χωράει ο ανθρώπινος νους για τους πέντε ήρωες που χτυπήθηκαν από τη μανία της φωτιάς.

Το Πυροσβεστικό Σώμα, όπως κάθε χρόνο στον επίσημο λογαριασμό του κάνει ανάρτηση μνήμης με τη σημείωση #Δεν ξεχνάμε

Λίγα λόγια για το χωριό Μίστρος

Ο Μίστρος είναι χωριό του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 358 κατοίκους. Είναι κτισμένος σε υψόμετρο 210 μ.κοντά στο κέντρο της Εύβοιας. Απέχει 30 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα. Η οικονομία του είναι αγροκτηνοτροφική, με κύρια ασχολία την εκτροφή αιγοπροβάτων.