Χαλκίδα: Δείτε πόσος κόσμος βρέθηκε στην ομιλία της Έλενας Βάκα

χαλκιδα, κοσμοσ, ελενα βακα

Δείτε πόσος κόσμος βρέθηκε στην ομιλία της Έλενας Βάκα στη Χαλκίδα.

Η Δήμαρχος Χαλκίδας Έλενα Βάκα χθες 20 Σεπτεμβρίου 2023 είχε τα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου στη Χαλκίδα.

Παράλληλα έγινε και η παρουσίαση των 271 υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Αλλάζουμε-Συνεχίζουμε».

Στην παρακάτω φωτογραφία θα δείτε πόσος κόσμος βρέθηκε στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Έλενας Βάκα.

χαλκιδα, κοσμοσ, ελενα βακα

Η υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων και επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε-Συνεχίζουμε» Έλενα Βάκα, μετά τον αγιασμό καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους.

«Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου γι΄αυτή τη μεγάλη απρόσμενη συμμετοχή σας. Ναι έχουμε απόψε μία μεγάλη συγκέντρωση. Μία συγκέντρωση νίκης και το ευχαριστώ είναι λίγο για να εκφράσει αυτό που αισθάνομαι αυτή τη στιγμή, βλέποντας όλους εσάς να είστε εδώ στην επίσημη έναρξη του προεκλογικού μας αγώνα και στην παρουσίαση του συνδυασμού μας «Αλλάζουμε-Συνεχίζουμε».

Το ταξίδι της αλλαγής ξεκίνησε το 2019. Σήμερα όλοι μαζί συνεχίζουμε, στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας, ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ένα μήνυμα νίκης για τον τόπο μας, για τις ζωές μας, για το αύριο, για τη νέα γενιά. Αφήνουμε πίσω ότι μας πλήγωσε, ότι μας κράτησε καθηλωμένους, κρατάμε ως πολύτιμο εφόδιο κάθε θετική προσφορά, συνεχίζουμε με γνώση, όρεξη για δουλειά και αισιοδοξία.»

Έκανε αναφορά στα πρόσωπα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο

Η Έλενα Βάκα έκανε ιδιαίτερη μνεία στα πρόσωπα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Αλλάζουμε-Συνεχίζουμε», στους 271 υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους:

«Η ματιά μας κοιτάζει ψηλά, κοιτάζει αυτά που δικαιούται τούτος ο πανέμορφος ιστορικός τόπος. Αυτό το μήνυμα, αυτή τη διαρκή διάθεση για δημιουργική αλλαγή και προσφορά, παρουσιάζουμε σήμερα με το δημοτικό μας συνδυασμό «Αλλάζουμε-Συνεχίζουμε», με ένα ψηφοδέλτιο δουλειάς, αξιοσύνης και όχι εντυπώσεων. Σας παρουσιάζουμε σήμερα 271 συμπολίτες μας που ζουν, ενεργούν και προκόβουν στον Δήμο μας. Ένα ψηφοδέλτιο ανεξάρτητο, που περιλαμβάνει ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, ανθρώπους διαφορετικούς, που μας οδηγούν κοινά χαρακτηριστικά και κοινές αρχές. Εντιμότητα, ειλικρίνεια, αποφασιστικότητα, όρεξη για δουλειά και πάνω απ΄όλα η μεγάλη αγάπη για τον τόπο, η διάθεση της προσφοράς για να κάνουμε ακόμα καλύτερο το σήμερα, δημιουργώντας ένα ελπιδοφόρο αύριο.

Η μέχρι σήμερα εμπειρία των συνεργατών μου στη διοίκηση του Δήμου μας, μαζί με την ορμή και τις νέες ιδέες των νέων ανθρώπων που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο μας, μας κάνουν αισιόδοξους για μια δυναμική συνέχεια, για την επιτυχία του δύσκολου έργου που έχουμε να κάνουμε, με τη δική σας έγκριση φυσικά, για την πρόοδο και τη συνέχεια της ανάπτυξης στο Δήμο Χαλκιδέων την επόμενη πενταετία.»

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε-Συνεχίζουμε», στη συνέχεια αναφέρθηκε στον κοινό στόχο της ομάδας του συνδυασμού «Αλλάζουμε-Συνεχίζουμε»: «Νιώθω τυχερή και υπερήφανη γι΄αυτή την ομάδα, για όλους αυτούς που θέλησαν να έρθουν μαζί μας και να συμβάλουν με ανιδιοτέλεια στον κοινό στόχο:

«Να συνεχίζουμε να κάνουμε τη Χαλκίδα, το Ληλάντιο, τη Νέα Αρτάκη, την Αυλίδα και την Ανθηδόνα αντάξιες ενότητες των ελπίδων μας. Είμαστε εδώ, δυνατοί και ενωμένοι σαν μία γροθιά, γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι τα περισσότερα, είναι τα κρισιμότερα, είναι τα ιδανικότερα.

Είναι ο κοινός στόχος. Είναι το ίδιο όνειρο για έναν ενιαίο, ισχυρό Δήμο Χαλκιδέων. Η ενότητα που θέλουμε στις Υπηρεσίες, στις Υποδομές, στην Οικονομία, στην Πρόνοια, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό, είναι αυτή που ορίζει τον σχεδιασμό μας. Το πρόγραμμά μας, αναπτυξιακό και ρεαλιστικό, είναι αποτέλεσμα διαλόγου με όλους τους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους, για να απαντά στα πραγματικά προβλήματα, όπως εσείς τα βιώνετε και τα ιεραρχείτε.»

Το έργο της Δημοτικής Αρχής της περιόδου 2019-2023

Στην ομιλία της η εκ νέου υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων μίλησε επίσης για το έργο της Δημοτικής Αρχής της περιόδου 2019-2023:

«Υπήρξε μία θητεία που παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες της, την υγειονομική κρίση, τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, την ενεργειακή κρίση, καταφέραμε να την κάνουμε δημιουργική και να παρουσιάσουμε συγκεκριμένο και μετρήσιμο έργο. Υλοποιούμε το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα στην ιστορία του Δήμου Χαλκιδέων, πετυχαίνοντας μεγάλες χρηματοδοτήσεις, με έργα σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, με σεβασμό στην καθημερινότητα κάθε δημότη, με σεβασμό στον εργαζόμενο.

χαλκιδα, κοσμοσ, ελενα βακα

Είμαστε εμείς που από την πρώτη στιγμή εργαστήκαμε σκληρά για να αλλάξουμε τον Δήμο Χαλκιδέων. Για να μην υπάρχουν γειτονιές και χωριά δύο ταχυτήτων. Εμείς που ασφαλτοστρώσαμε ξεχασμένες περιοχές, όπως η συνοικία της Αγίας Άννας στην Αγία Ελεούσα, αλλά και πολλούς κεντρικούς δρόμους σε κάθε Δημοτική Ενότητα. Εμείς που κάναμε έργο σε κάθε πόλη και χωριό του Δήμου μας. Εμείς που κάναμε εργασίες σε όλα τα σχολεία. Εμείς που φτιάξαμε γήπεδα, πλατείες, παιδικές χαρές, σε όλες τις περιοχές.

Είμαστε εμείς που πετύχαμε πάνω από 55 εκατομμύρια χρηματοδοτήσεις για μεγάλα και μικρά έργα. Με 3 εκατομμύρια ευρώ για εφαρμογές έξυπνης πόλης. Που προχωράμε τον μεγαλύτερο αναπτυξιακό σχεδιασμό για το ευρύτερο εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας, με έργα αποκλειστικά χρηματοδοτούμενα.

Εμείς που προχωρήσαμε ζητήματα δεκαετιών, όπως η δημοπράτηση του σχεδίου πόλεως της Έξω Παναγίτσας.

Εμείς που από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα και μέσα σε λίγους μήνες υλοποιήσαμε τα έργα τον δρόμο, την αποχέτευση, την ύδρευση για να λειτουργήσει το Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Είμαστε εμείς που διεκδικούμε τις λύσεις και έχουμε τις δεσμεύσεις από τα αρμόδια υπουργεία, για όλα τα θέματα που είναι μείζονος σημασίας. Για την αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου, για το οποία έχουμε τη διαβεβαίωση από το Υπουργείο Υγείας ότι θα περιέλθει στην αποκλειστική κυριότητα του Δήμου. Θα γίνει σύντομα όλο δικό μας και μετά από διαβούλευση, εσείς, οι δημότες, θα αποφασίσετε για τη χρήση του. Γιατί κάποιοι τώρα θυμήθηκαν ότι υπάρχει παλιό Νοσοκομείο, αυτοί που πιθανόν να μην είχαν περάσει ποτέ κι απ΄έξω.

Για τις νέες Φυλακές οικονομικών εγκλημάτων, που θα κατασκευαστούν στην περιοχή του παλαιού πεδίου βολής. Για την Αστυνομική Διεύθυνση και την Πυροσβεστική Υπηρεσία που διεκδικούμε και παρεμβαίνουμε να μεταφερθούν στον ευρύτερο χώρο, εκεί που θα ανεγερθούν οι νέες Φυλακές.”

Μεταφορά του Εμπορικού Λιμανιού

Για τη μεταφορά του Εμπορικού Λιμανιού η Έλενα Βάκα είπε: «Συνεργαζόμενοι με τον ΟΛΝΕ, συμφωνώντας με το master plan του, για τη θέση του Τσιμεντάδικου, αντιστεκόμενοι σθεναρά στις επικίνδυνες διαφορετικές θέσεις και ενέργειες που διατυμπανίζουν με θράσος αυτοί που σήμερα ζητούν την ψήφο σας απέναντί μας, θέσεις που βάζουν ταφόπλακα στην περιοχή της Αυλίδας. Είναι ο ίδιος που στο παρελθόν είχε βάλει τροχοπέδη στην ανάπτυξη της περιοχής προσβάλλοντας δικαστικά και ακυρώνοντας την πολεοδομική μελέτη του Φάρου Αυλίδας, για να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του συμφέροντα.»

Κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου

Η Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου που στήριξε τους πολίτες του στα δύσκολα:

«Είμαστε εμείς, που στα δύσκολα βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή, πλημμύρες, φωτιές, χιόνια, κορονοϊός, σε κάθε κρίση εκεί, με θάρρος και αποφασιστικότητα. Που δώσαμε την πρώτη αποζημίωση στους πλημμυροπαθείς, μόλις τέσσερις μέρες μετά. Που μοιράζαμε πάνω από 2.500 γεύματα καθημερινά. Που αποκαταστήσαμε τις κατεστραμμένες παραλίες μέσα σε έναν μήνα. Που ήμασταν δίπλα σε κάθε ανήμπορο δημότη μας την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, χωρίς να σταματάμε σε αργίες και Σαββατοκύριακα.»

Αλλά και που στήριξε τις ευπαθείς ομάδες και τους εργαζόμενους:

Είμαστε εμείς που έχουμε προτεραιότητα τον άνθρωπο και την παροχή βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη, ενισχύοντας τα υπάρχοντα προγράμματα και πετυχαίνοντας καινούργια, με υποστήριξη σε 400 κακοποιημένες γυναίκες, σε 240 ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν, προσφέροντας καθημερινά συσσίτια σε 150 απόρους, δίνοντας ήδη δωρεάν στέγη σε 11 νέους, και στέγη και εργασία σε 35 ευάλωτους ανέργους, προσφέροντας τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης σε 160 οικογένειες, επεκτείνοντας τις δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Ιδρύοντας γραφείο εξυπηρέτησης ΑμεΑ.

Εμείς που σεβόμαστε και εμπιστευόμαστε τους εργαζόμενους του Δήμου, πάντα δίπλα τους, σε κάθε αγώνα για τα δικαιώματα τους, εκσυγχρονίζοντας τον στόλο με 28 νέα μηχανήματα, οχήματα και απορριμματοφόρα, αναβαθμίζοντας τους χώρους εργασίας.»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους παράγοντες που κάνουν τον συνδυασμό «Αλλάζουμε-Συνεχίζουμε» να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους:

«Είμαστε εμείς που δεν σταματάμε σε αυτά που έχουμε κάνει, που μαθαίνουμε από τα λάθη μας, που θέλουμε να ανεβάζουμε τον Δήμο μας ακόμα πιο ψηλά, εκεί που του αξίζει.

“Είμαστε εμείς που δεν τάζουμε τα πάντα”

Είμαστε εμείς που δεν τάζουμε τα πάντα, ούτε τάζουμε το τίποτα, που δεν μιλάμε για γαλάζιες οικονομίες και πράσινα άλογα. Εμείς δεν θα σας πούμε ποτέ τα μεγάλα, όμορφα και ευχάριστα λόγια, θα σας μιλήσουμε από καρδιάς. Θα σας πούμε αλήθειες.

Κυρίως όμως είμαστε εμείς που όχι μόνο θέλουμε, αλλά γνωρίζουμε και τον τρόπο. Εμείς που όχι μόνο σχεδιάζουμε, αλλά μπορούμε και υλοποιούμε. Με δουλειά και ρεαλισμό.»

Και μπορεί ο συνδυασμός «Αλλάζουμε-Συνεχίζουμε» να συνεχίσει να αλλάζει την εικόνα του Δήμου Χαλκιδέων:

«Συνεχίζουμε λοιπόν, με στόχο:

· Να ενεργοποιούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας.

· Να εμπιστευόμαστε την νεολαία μας, γιατί αυτή είναι πηγή ιδεών για την επόμενη πενταετία.

· Να κάνουμε τις πόλεις και τα χωριά μας φιλικά σε κάθε κάτοικο, σε κάθε επισκέπτη.

· Να ανεβάσουμε τον Δήμο Χαλκιδέων ακόμα πιο ψηλά στον πανελλαδικό και παγκόσμιο χάρτη.

· Να προβάλουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

· Να προάγουμε τον αθλητισμό.

· Να φτιάξουμε σχολεία.

· Να εξασφαλίσουμε την προσβασιμότητα και υποστήριξη στα άτομα με αναπηρία.

· Να βελτιώσουμε την καθημερινότητα. Πράσινο, καθαριότητα, πεζοδρόμια, δρόμοι, ηλεκτροφωτισμός.

· Να είμαστε δίπλα με ανθρωπιά σε κάθε δημότη.»

Κλείνοντας την ομιλία της η Έλενα Βάκα τόνισε ότι μοναδική της έγνοια θα συνεχίσει να είναι το συμφέρον και η προκοπή του τόπου και ότι επενδύει στη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες:

«Είχα πάντα μαζί σας μία σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας και μέσα από τα σωστά και τα λάθη μου, σας κοιτώ στα μάτια και σας διαβεβαιώνω ότι αυτή τη σχέση θα συνεχίζουμε να έχουμε και μετά τις εκλογές, κάνοντάς τη κάθε μέρα πιο δυνατή. Και εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε ως κύριο στόχο να μην προδώσουμε την εμπιστοσύνη σας.

Σας καλώ όλους και όλες να στηρίξετε την προσπάθεια μας. Για έναν Δήμο που θα συνεχίζει να έχει πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας. Για έναν Δήμο που θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να προοδεύει.

Σε αυτή την προσπάθεια σας χρειαζόμαστε όλους και όλες χωρίς αποκλεισμούς. Εμείς έχουμε το όραμα, το σχέδιο και τον τρόπο. Εσείς είστε η δύναμή μας. Η δύναμη της ομάδας της αλλαγής και της συνέχειας.

Ζητάω από εσάς, τους συμπολίτες μου την εμπιστοσύνη σας από την πρώτη Κυριακή.

Σας καλώ να συμπορευτούμε, να ενωθούμε όλοι μαζί στον αγώνα.

Η μεγάλη νίκη που έρχεται στις 8 Οκτωβρίου είναι δική σας.»

χαλκιδα, κοσμοσ, ελενα βακα

Ο Βασίλης Καθαροσπόρης στο πλευρό της Έλενας Βάκα

Τη στήριξη του στην υποψήφια Δήμαρχο Έλενα Βάκα και στον συνδυασμό «Αλλάζουμε-Συνεχίζουμε» έκανε γνωστή από μικροφώνου και ο επικεφαλής της παράταξης «Λύση Τώρα» Βασίλης Καθαροσπόρης:

«Πριν μερικές εβδομάδες με ένα Δελτίο Τύπου ανακοίνωσα ότι δεν θα είμαι υποψήφιος, ούτε για δήμαρχος, ούτε για δημοτικός σύμβουλος. Αυτό και έκανα. Όμως, σε μια παράγραφο είπα ότι στους ίδιους δρόμους θα ξαναβρεθούμε. Και να ΄μαστε απόψε πάλι μαζί με έναν κοινό στόχο και ένα κοινό σκοπό: Για να έχουμε από τις 9 του Οκτώβρη και πάλι Δήμαρχο της πόλης την Έλενα Βάκα.»

Επίσης ο Βασίλης Καθαροσπόρης υπογράμμισε την παρουσία του πλήθους κόσμου λέγοντας ότι είναι η πολυπληθέστερη συγκέντρωση που έχει γίνει σε προεκλογική υποψήφιου Δημάρχου: «Είμαστε οι νικητές γιατί η πόλη είναι σήμερα εδώ μαζί μας.»

Κλείνοντας ο Βασίλης Καθαροσπόρης είπε: «Ούτε λεπτό εφησυχασμού. Πόρτα-πόρτα, σπίτι-σπίτι, μαγαζί-μαγαζί, δεν πρέπει κανένας, μα κανένας να λέει ότι υπάρχει εκτός από εσάς κανένας άλλος στην πόλη αυτή. Η πόλη είναι δική σας, είναι των πολλών. Δεν

είναι των λίγων και περαστικών, που βγήκαν ξαφνικά από μια γυάλα και με ένα μαγικό ραβδί θέλουν να πάρουν την πόλη.»