Εύβοια: Ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας και δείτε τι είχε φύτρωσε στο σπίτι της [Φωτογραφία]

Κατασχέθηκαν ένα καλλιεργούμενο δενδρύλλιο κάνναβης ύψους (80) εκατοστών, καθώς και ένα ρόπαλο,
Κατασχέθηκαν ένα καλλιεργούμενο δενδρύλλιο κάνναβης ύψους (80) εκατοστών, καθώς και ένα ρόπαλο,

Η άτυχη γυναίκα είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας μέσα στο ίδιο της το σπίτι σε περιοχή της Εύβοιας. Η ίδια το κατήγγειλε στους αστυνομικούς.

Έτσι ο σύζυγος της, κατόπιν εγκλήσεως που υποβλήθηκε σε βάρος του, κατηγορείται για παράβαση νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας. Εκτός από αυτή την κατηγορία, ο σύζυγος της κατηγορείται και για άλλα.

Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, συνελήφθη αλλοδαπός, χθες (13-08-2020) το απόγευμα σε περιοχή της Εύβοιας, από αστυνομικούς διότι από την οικία του κατασχέθηκαν ένα καλλιεργούμενο δενδρύλλιο κάνναβης ύψους (80) εκατοστών, καθώς και ένα ρόπαλο, μήκους (60) εκατοστών. Την προανάκριση διενήργησε τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Γίνεται μνεία ότι η ενδοοικογενειακή βία, πρόκειται για αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και συνεπώς η Ελληνική Αστυνομία, από την στιγμή που θα ενημερωθεί, θα επιληφθεί άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Νοέμβριο του 2019, η Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε μία εκστρατεία ενημέρωσης για το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας με τίτλο «Έχεις φωνή, είμαστε δίπλα σου», σκοπός της οποίας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών, γιατί τα θύματα έχουν φωνή και η Ελληνική Αστυνομία είναι δίπλα τους, για να τα ακούσει και να τα προστατεύσει.

Στο πλαίσιο αυτό, σας ενημερώνουμε ότι επικαιροποιημένες οδηγίες προς τους πολίτες και τους Φορείς, για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, είναι αναρτημένες και μπορείτε να τις αναζητήσετε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.