Εύβοια: Έπεσαν στο έδαφος ολόκληροι γίγαντες!

γίγαντεσ, εδαφοσ, ευβοια


Λίγες ώρες με δυνατό άνεμο στην Εύβοια ήταν αρκετές για να ρίξουν ολόκληρους γίγαντες στο έδαφος.

Μέσα σε λίγα λεπτά ο δυνατός άνεμος ήταν η αιτία για να τους ρίξει στο έδαφος και πραγματικά όχι μόνο τους έριξε αλλά και τους τσάκισε.

Παρόλο το γεγονός ότι ήταν ενισχυμένες κολόνες ρεύματος, δεν κατάφεραν να αντισταθούν και έπεσαν στο έδαφος.

Μάλιστα με την δύναμη που έπεσαν στο έδαφος, κόπηκαν στα δύο. Όλα αυτά συνέβησαν στον Αλμυροπόταμο.

Την επομένη το πρωί, οι τεχνικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που αντίκρισαν όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες.

Η μέγιστη δύναμη του αέρα, ή η μέγιστη ταχύτητα του ανέμου, μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την περιοχή και τις καιρικές συνθήκες.

Σε περιοχές με έντονους ανέμους, η μέγιστη ταχύτητα μπορεί να φτάσει σε εντυπωσιακά υψηλά επίπεδα.

Για παράδειγμα, οι τυφώνες και οι τυφώνες μπορούν να έχουν ανέμους που ξεπερνούν τα 200 μίλια ανά ώρα (περίπου 320 χιλιόμετρα ανά ώρα) στη μέγιστη έντασή τους.

Σε άλλες περιοχές, η μέγιστη ταχύτητα του ανέμου μπορεί να είναι χαμηλότερη.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η μέγιστη ταχύτητα του ανέμου δεν είναι συνήθης κατάσταση και συνδέεται με ακραία καιρικά φαινόμενα.

Θέλει προσοχή όταν φυσούν δυνατοί άνεμοι

Οι δυνατοί άνεμοι μπορούν να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα και απειλές, ανάλογα με την έντασή τους.

Εδώ ολόκληρες κολόνες έριξαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.Για να προστατευτείτε από τους δυνατούς ανέμους, μπορείτε να λάβετε τα παρακάτω μέτρα προφύλαξης:

– Θα πρέπει να παρακολουθείτε τις προγνώσεις του καιρού για να ενημερώνεστε για ενδεχόμενους δυνατούς ανέμους. Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες παρέχουν συχνά πληροφορίες σχετικά με τις αναμενόμενες καιρικές συνθήκες.

– Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα κτίρια σας είναι σε καλή κατάσταση. Ελέγξτε τα παράθυρα, τις πόρτες και τα κεραμίδια για να αντέξουν την πίεση του ανέμου.

– Αν οι δυνατοί άνεμοι προβλέπεται να είναι ισχυροί, απομακρυνθείτε από παράθυρα και άλλα εκτεθειμένα μέρη. Τα θραύσματα τζαμιού και άλλα αντικείμενα μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο.

– Αν κινείστε και είστε στο αυτοκίνητο, οδηγείτε με προσοχή. Οι δυνατοί άνεμοι μπορούν να επηρεάσουν την οδική ασφάλεια.

Η προσεκτική προετοιμασία και η προσαρμογή στις καιρικές συνθήκες μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου καταστροφών που οφείλονται στους δυνατούς ανέμους.

Κατέρρευσαν γίγαντες από την κακοκαιρία

γίγαντεσ, εδαφοσ, ευβοια

Ακόμα και οι γίγαντες μπορούν να παραδοθούν σε αυτήν την άνιση μάχη όπως βλέπετε και στην φωτογραφία.

Παρά την ενίσχυσή τους ως κολόνες ρεύματος, η ορμητική ισχύς του δυνατού ανέμου δεν άφησε περιθώριο αντίστασης, πέφτοντας στο έδαφος.

Όλα αυτά συνέβησαν κατά μήκος του Αλμυροπόταμου.

γίγαντεσ, εδαφοσ, ευβοια

Την επομένη το πρωί, οι τεχνικοί αντιμετώπισαν μια ανατριχιαστική εικόνα, αντικρίζοντας τα ερείπια που άφησε πίσω ο ανελέητος άνεμος, όπως καταγράφεται και στις εικόνες.