Εύβοια: Η πιο επικίνδυνη ημέρα για την Κύμη

Κύμη, Εύβοια

Ήταν η πιο επικίνδυνη χειμωνιάτικη ημέρα για την Κύμη στην Εύβοια. Ήταν μια ημέρα που έφερε την ταλαιπωρία και οι κάτοικοι έζησαν πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Δύσκολες στιγμές έζησαν οι κάτοικοι στην Κύμη μιας και όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις.

Ο χιονιάς «Αριάδνη» για πάνω από μία εβδομάδα την ταλαιπώρησε με πολικές θερμοκρασίες και έντονα καιρικά φαινόμενα, με σφοδρές χιονοπτώσεις, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

Καμμιά φορά λέμε πως αγαπάμε το χιόνι και το περιμένουμε πως και πως. Αν είσαι μέσα στο σπίτι, δίπλα στο τζάκι και το καλοριφέρ είναι μια χαρά. Αν όμως είσαι έξω, τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα.

Το χιόνι δεν είναι και τόσο αθώο. Το να ρίξει λίγο, δεν χάθηκε και ο κόσμος. Αν όμως ρίξει αρκετά, τότε ξεκινούν τα προβλήματα.

Δείτε τι τρομακτικό είχε γίνει στην Κύμη το 2017. Μια φωτογραφία που πραγματικά θα σε αφήσει με τον στόμα ανοιχτό.

Και όταν λέμε χιόνι, εννοούμε πολύ! Μάλιστα σε διάφορα σημεία ξεπερνούσε τα δύο μέτρα. Δραματική ήταν η κατάσταση από την κακοκαιρία στην Εύβοια με περιοχές να μένουν για εβδομάδες αποκλεισμένες, ενώ οι χιονοπτώσεις ήταν πυκνές με αποτέλεσμα τα σωστικά συνεργεία να μην μπορούν να φτάσουν στους εγκλωβισμένους κατοίκους.

Στην Κύμη, τα μηχανήματα έδιναν πραγματική μάχη, νύχτα και μέρα, για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στο βασικό δίκτυο των ορεινών χωριών.

Μεγάλη μάχη δινόταν για να ανοίξει ο δρόμος προς το Μετόχι, τον Κούτρουλα και την Χιλιαδού σε περιοχές που το χιόνι είχε ξεπεράσει και τα 2 μέτρα.

Υπήρχαν χωριά της Κύμης χωρίς ρεύμα, για μέρες καθώς τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ περίμεναν να υπάρχει πρόσβαση σε ορισμένα σημεία για να μπορέσουν να φτάσουν μέχρις εκεί.

Η περιοχή είχε κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ενώ υπήρχαν ιδιαίτερα προβλήματα στην επικοινωνία μεταξύ των οικισμών και εσωτερικά σ’ αυτούς, καθώς σε ορισμένες περιοχές τα σπίτια είχαν κυριολεκτικά θαφτεί μέσα στο χιόνι.

Ορισμένα σπίτια είχαν κυριολεκτικά θαφτεί μέσα στο χιόνι.
Ορισμένα σπίτια είχαν κυριολεκτικά θαφτεί μέσα στο χιόνι.

Τραγική ήταν η κατάσταση στην Κύμη όπου μέσα στην κωμόπολη, το χιόνι έφτασε τα δύο μέτρα.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που ακολούθησαν δημιούργησαν πάγο, ενώ νέο χιόνι που έπεφτε έκανε την κατάσταση ανυπόφορη. Μάλιστα υπήρξε και μωράκι τριών μηνών από τη περιοχή που υπέφερε από υποθερμία και ένα άλλο παιδάκι που είχε σκωληκοειδίτιδα και με μεγάλη δυσκολία τα μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Τι απίστευτο εμφανίστηκε πάνω από τα κεφάλια των περαστικών στην παραλία της Χαλκίδας;

Χαλκίδα: Δείτε τι ψάρι κολυμπούσε!

Εύβοια: Αυτή είναι η πιο μεγάλη καταστροφή σε δρόμο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ.

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.