Χάκερ άδειασαν τραπεζικό λογαριασμό Ευβοιώτη

Σε πανδημία εξελίσσονται οι ηλεκτρονικές απάτες με θύματα Ευβοιώτες
Σε πανδημία εξελίσσονται οι ηλεκτρονικές απάτες από χάκερ που αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς

Εύβοια νέα: Οι χάκερ αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς και στην Εύβοια.

Πανδημία οι ηλεκτρονικές απάτες από χάκερ που αρπάζουν τραπεζικές καταθέσεις χωρίς καν να στείλουν ένα μήνυμα ή ένα απατηλό email. Οι χάκερ από την Ελλάδα και το εξωτερικό ή σε συνεργασία καταφέρνουν και κλέβουν καταθέσεις ή χρεώνουν πιστωτικές κάρτες, προκαλώντας έντονη ανησυχία σε πολίτες και στις αρμόδιες αρχές.

Άδειασαν τραπεζικό λογαριασμό στην Εύβοια

Απροστάτευτοι απέναντι στους κυβερνοεγκληματίες αισθάνονται οι πελάτες όλων των τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας, που καθημερινά πέφτουν θύματα με αποτέλεσμα από την μια να χρεώνονται μεγάλα χρηματικά ποσά εξαιτίας αγορών που ποτέ οι ίδιοι δεν πραγματοποίησαν και από την άλλη να βλέπουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να μειώνονται κατά πολύ και να είναι στο “περίμενε” μέχρι να επιστραφούν τα χρήματα.

Σε πανδημία εξελίσσονται οι ηλεκτρονικές απάτες από χάκερ που αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς χωρίς να κάνουν ούτε phising, ούτε να στείλουν sms ή email. Θύμα έπεσε ανυποψίαστος καταθέτης που είδε μέσα σε λίγα λεπτά να φεύγουν χιλιάδες ευρώ από τον λογαριασμό του.

Η ανάληψη έγινε από περιοχή της Αγγλίας και από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε ο δικός του γολγοθάς μιας και έμεινε χωρίς χρήματα. Ευτυχώς η τράπεζα αναγνώρισε την κακόβουλη ενέργεια από τους χάκερς. Άλλα θύματα της ίδιας απάτης ωστόσο δεν είναι τόσο τυχερά ενώ οι τράπεζες μετακυλούν την ευθύνη για τα όσα λαμβάνουν χώρα με θύματα τους πολίτες.

Πρόκειται για τεράστια αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφονται εντός του 2022, μετά από δραματικές αυξήσεις που σημειώθηκαν και το 2020 και το 2019.

Σύμφωνα με στοιχεία, οι απάτες έχουν αυξηθεί δραματικά. Μάλιστα μέσα σε ένα χρόνο, το συνολικό ποσό που έχει χαθεί από τραπεζικούς λογαριασμούς, έχει φτάσει ήδη σε 40 εκατ. ευρώ.

Οπως έχει φανεί τα τελευταία δύο έτη έπειτα από έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας και την εξιχνίαση υποθέσεων ηλεκτρονικής απάτης, ορισμένα κυκλώματα στρατολογούν μεσάζοντες επ’ αμοιβή και χρησιμοποιούν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους για ξέπλυμα χρηματικών ποσών. Συχνά, όμως, τα κυκλώματα αξιοποιούν για τον ίδιο σκοπό τους λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών τους οποίους έχουν ήδη εξαπατήσει.

Τα νέα της Εύβοιας

Επίδομα 600 ευρώ ένστολοι: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Πως κάνω ασφάλιση έμμεσου και προστατευόμενου μέλους;

Πως μπορείς να δεις τι επιδόματα δικαιούσαι;

Εύβοια: Δεν τα κατάφερε ο άτυχος άνδρας που «καρφώθηκε» σε κάγκελο- Θρήνος πριν τις γιορτές

Ένας απίστευτος Χριστουγεννιάτικος στολισμός στην Εύβοια

Χαλκίδα: Γυναίκα έζησε τον εφιάλτη στο τιμόνι

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις