Εύβοια: Χάκερ κατάφεραν να αδειάσουν τραπεζικό λογαριασμό μιας γυναίκας

Πανδημία με τους χάκερ που εξαπατούν και αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς και στην Εύβοια – Η πιο τρομακτική απάτη στον νομό

Σε πανδημία εξελίσσονται οι ηλεκτρονικές απάτες με θύματα Ευβοιώτες
Σε πανδημία εξελίσσονται οι ηλεκτρονικές απάτες από χάκερ που αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς

Οι χάκερ έχουν κάνει την εμφάνιση τους και στην Εύβοια με θύμα ο τραπεζικός λογαριασμός γυναίκας που άδειασε.

Το περιστατικό έγινε αρχές του 2023 αλλά είναι η πιο τρομακτική απάτη που έχει γίνει στην Εύβοια με θύμα μια γυναίκα.

Δεν έκανε τίποτα και όμως έπεσε θύμα χάκερ.

Πανδημία οι ηλεκτρονικές απάτες από χάκερ που βάζουν χέρι σε τραπεζικούς λογαριασμούς χωρίς καν να στείλουν ένα μήνυμα ή ένα απατηλό email.

Οι χάκερ από την Ελλάδα και το εξωτερικό ή σε συνεργασία καταφέρνουν και κλέβουν καταθέσεις ή χρεώνουν πιστωτικές κάρτες, προκαλώντας έντονη ανησυχία σε πολίτες και στις αρμόδιες αρχές.

Απροστάτευτοι απέναντι στους κυβερνοεγκληματίες αισθάνονται οι πελάτες όλων των τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας, που καθημερινά πέφτουν θύματα με αποτέλεσμα από την μια να χρεώνονται μεγάλα χρηματικά ποσά εξαιτίας αγορών που ποτέ οι ίδιοι δεν πραγματοποίησαν και από την άλλη να βλέπουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να μειώνονται κατά πολύ και να είναι στο “περίμενε” μέχρι να επιστραφούν τα χρήματα.

Σε πανδημία εξελίσσονται οι ηλεκτρονικές απάτες από χάκερ που αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς χωρίς να κάνουν ούτε phising, ούτε να στείλουν sms ή email.

Θύμα έπεσε ανυποψίαστη καταθέτης που είδε μέσα σε λίγα λεπτά να φεύγουν χιλιάδες ευρώ από τον λογαριασμό της.

Πως ξεκίνησε το κακό

Το κακό ξεκίνησε από χώρα πολύ μακριά από την Ελλάδα και την Εύβοια.

Η ανάληψη έγινε από περιοχή της Αγγλίας και από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε ο δικός της γολγοθάς μιας και έμεινε χωρίς χρήματα.

Ευτυχώς η τράπεζα αναγνώρισε την κακόβουλη ενέργεια από τους χάκερς.

Άλλα θύματα της ίδιας απάτης ωστόσο δεν είναι τόσο τυχερά ενώ οι τράπεζες μετακυλούν την ευθύνη για τα όσα λαμβάνουν χώρα με θύματα τους πολίτες.

Πρόκειται για τεράστια αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια, μετά από δραματικές αυξήσεις που σημειώθηκαν το 2020 και το 2019.

Σύμφωνα με στοιχεία, οι απάτες έχουν αυξηθεί δραματικά. Μάλιστα μέσα σε ένα χρόνο, το συνολικό ποσό που έχει χαθεί από τραπεζικούς λογαριασμούς, έχει φτάσει ήδη σε 40 εκατ. ευρώ.

Οπως έχει φανεί τα τελευταία δύο έτη έπειτα από έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας και την εξιχνίαση υποθέσεων ηλεκτρονικής απάτης, ορισμένα κυκλώματα στρατολογούν μεσάζοντες επ’ αμοιβή και χρησιμοποιούν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους για ξέπλυμα χρηματικών ποσών.

Συχνά, όμως, τα κυκλώματα αξιοποιούν για τον ίδιο σκοπό τους λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών τους οποίους έχουν ήδη εξαπατήσει.