Εύβοια: Σε ημερίδα για τον σακχαρώδη διαβήτη η υποψήφια βουλευτής, Σοφία Νικολάου

Η ανάγκη λήψης δράσεων, κυρίως ως προς την ενημέρωση των πολιτών για τον σακχαρώδη διαβήτη, βρέθηκε στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργάνωσε στη Χαλκίδα ο Σύλλογος Διαβητικών Εύβοιας.

Σε δήλωσή της μετά την εκδήλωση η Σοφία Νικολάου ανέφερε πως είναι πολύ χαρούμενη γιατί παρακολούθησε μια ημερίδα για τον σακχαρώδη διαβήτη, την ασθένεια της σύγχρονης εποχής.

Η ανάγκη λήψης δράσεων, κυρίως ως προς την ενημέρωση των πολιτών για τον σακχαρώδη διαβήτη, βρέθηκε στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργάνωσε στη Χαλκίδα ο Σύλλογος Διαβητικών Εύβοιας.

Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη, σημαντικοί ομιλητές κατέθεσαν τη γνώση τους για την ασθένεια που έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις στην Ελλάδα.

Περισσότεροι από 1 εκατ. Ελληνες έχουν σακχαρώδη διαβήτη ενώ οι μισοί από αυτούς δεν το γνωρίζουν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Για το λόγο αυτό κορυφαίοι επιστήμονες τόνισαν στην ημερίδα την ανάγκη να μάθουν οι πολίτες για την ασθένεια αλλά και την ανάγκη πρόληψης με συνεχείς εξετάσεις.

Την ημερίδα παρακολούθησε η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια, κ. Σοφία Νικολάου, η οποία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ειδικούς αλλά και τα μέλη του δραστήριου συλλόγου.

Σε δήλωσή της μετά την εκδήλωση η κ. Νικολάου ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί παρακολούθησα μια ημερίδα για την ασθένεια της σύγχρονης εποχής. Ενας στους 10 συμπολίτες μας ταλαιπωρείται από σακχαρώδη διαβήτη και πολλοί δεν γνωρίζουν καν ότι είναι ασθενείς, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.Είναι επιτακτική ανάγκη όλοι να ενημερωθούμε και να κάνουμε τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις.Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την ημερίδα και για τις δράσεις που έχουν αναλάβει με στόχο την ενημέρωση των Ευβοιωτών».

Τα νέα της Εύβοιας

Επίδομα 600 ευρώ ένστολοι: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Πως κάνω ασφάλιση έμμεσου και προστατευόμενου μέλους;

Πως μπορείς να δεις τι επιδόματα δικαιούσαι;

Εύβοια: Δεν τα κατάφερε ο άτυχος άνδρας που «καρφώθηκε» σε κάγκελο- Θρήνος πριν τις γιορτές

Ένας απίστευτος Χριστουγεννιάτικος στολισμός στην Εύβοια

Χαλκίδα: Γυναίκα έζησε τον εφιάλτη στο τιμόνι

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις