Εύβοια χιόνια: Που χρειάζονται αλυσίδες και που απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων;

Η κακοκαιρία του Μαρτίου είναι εδώ και φέρνει αλλαγές στην οδήγηση.

Πριν από λίγο εκδόθηκε από την αστυνομία, ανακοίνωση ότι απαγορεύεται η κίνηση παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού.

Πιο συγκεκριμένα από την 16η χ/θ (Καστέλα) έως την 42η χ/θ (Προκόπι). Τα υπόλοιπα οχήματα χρειάζονται αλυσίδες.

Η κακοκαιρία Φίλιππος που πλήττει τις τελευταίες ώρες το μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένεται να μέχρι την Κυριακή.

Ρίχνει χιόνια σε πολλές περιοχές της Εύβοιας και πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή στους οδηγούς. Ήδη η πρόσβαση στα χωριά Στρόπωνες και Γλυφάδα γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες μιας και ο δρόμος που οδηγεί είναι μέσω βουνού.

Ο καιρός μας δείχνει το… σκληρό του πρόσωπο τις τελευταίες ώρες, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος στην Εύβοια το κρύο είναι… τσουχτερό. Η κακοκαιρία σαρώνει τον νομό, ενώ στις περισσότερες περιοχές της χώρας χιονίζει.

Ρίχνει χιόνι, στα ορεινά του νομού. Πιο συγκεκριμένα χιονίζει στην Βόρεια Εύβοια και ακόμα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Πηγή φωτογραφίας: facebook

Αυτή την ώρα χιόνι έχουμε στην Στενή, στη Σέττα καθώς και στον δρόμο μετά την Καστέλλα για Βόρεια Εύβοια.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Αν βρεθείτε με το αυτοκίνητο σας σε χιόνι, θα πρέπει να μειώσετε την ταχύτητα σας. Οι πιθανότητες ολίσθησης είναι πολύ μεγάλες και η απόσταση ακινητοποίησης θα είναι σημαντικά αυξημένη.

Το φρενάρισμα σε καλυμμένες με πάγο ή χιόνι στροφές είναι επικίνδυνο. Οπότε μεγάλη προσοχή και σύνεση στο φρένο.