Σαρακήνικο: Όταν ο παράδεισος βρίσκεται στην Εύβοια

Τα πολλά λόγια είναι περιττά, γιατί αυτό που θα σου δείξουμε παρακάτω.

Παραλίες Εύβοιας Σαρακήνικο: Μια εξωτική παραλία που είναι κρυμμένη μέσα στο πράσινο και αρκετοί σίγουρα μια φορά την έχουμε επισκεφθεί. Με το που θα φτάσεις εκεί, σίγουρα θα καταλάβεις πόσο ωραία είναι η ζωή. Το αεράκι, το πράσινο και το γαλάζιο της θάλασσας θα σε αποζημιώσουν για τον κόπο σου να φτάσεις εκεί.

Όσοι δεν έχετε πάει ποτέ σε αυτή την κρυμμένη παραλία της Εύβοιας, πάρτε χαρτί και μολύβι και καταγράψτε τους λόγους που πρέπει να πας να την ζήσεις από κοντά. Δεν είναι μία παραλία κοινή αλλά ένα μέρος όπου σταματούν τα ρολόγια και γίνεσαι άλλος άνθρωπος. Πρόκειται πράγματι για την πιο εντυπωσιακή, άγριας ομορφιάς και «αυθεντική» παραλία του Αιγαίου.

Μία παραλία αγαπημένη στην Βόρεια Εύβοια. Η παραλία Σαρακήνικο είναι μια μικρή μοναχική παραλία δίπλα στην Βλαχιά. Πρόκειται για μια ήσυχη παραλία με κόλπο που την προστατεύει με απότομα βράχια. Την επισκέπτονται κυρίως όσοι ψάχνουν κάτι πιο ήσυχο για το καλοκαιρινό τους μπάνιο , οι ερωτευμένοι, και οι ρομαντικοί.

Υπάρχουν και αξιοθέατα στην περιοχή

Σύμφωνα με το wikipedia.org, βρήκαμε τα παρακάτω αξιοθέατα στην Αγία Άννα:

Το λαογραφικό μουσείο που λειτουργεί από το 1981, με παραδοσιακές φορεσιές, κοσμήματα, υφαντά, γεωργικά, οικιακά και άλλα εργαλεία και αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν στην καθημερινή τους ζωή οι κάτοικοι. Πρόσφατα το μουσείο μεταφέρθηκε σε καλύτερο και πιο άνετο χώρο και εμπλουτίστηκε με περισσότερα εκθέματα
Στο κέντρο του χωριού βρίσκεται η κεντρική πλατεία με τη εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου
Στην βόρεια πλευρά βρίσκεται ο ιερός ναός της Αγίας Άννας με την θαυματουργή εικόνα από όπου πήρε και το όνομά του ο οικισμός.

Παραλίες Εύβοιας: Αυτός ο παράδεισος λέγεται Σαρακήνικο

Παραλίες Εύβοιας: Σαρακήνικο [Πηγή φωτογραφίας: adventure evia/facebook.com]
Παραλίες Εύβοιας: Σαρακήνικο [Πηγή φωτογραφίας: adventure evia/facebook.com]