Δείτε τι έχουν βάλει πάνω από την Νέα Αρτάκη [Φωτογραφία]

Πάνω από την Νέα Αρτάκη, υπάρχει κάτι πολύ μεγάλο που μας αφήνει και εμάς άφωνους όταν το βλέπουμε στις φωτογραφίες.

Κάτι πολύ μεγάλο που μας έκανε όλους περήφανους όταν το είδαμε πάνω από την περιοχή.

Η Νέα Αρτάκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη στην Εύβοια, και ανήκει τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Χαλκιδέων.

Βρίσκεται 10 χλμ. βόρεια από τη Χαλκίδα, με λίγα λόγια έχει γίνει ένα προάστιο της πρωτεύουσας. Η Νέα Αρτάκη πήρε το σημερινό της όνομα όταν εγκαταστάθηκαν σε αυτόν πρόσφυγες από την Αρτάκη της Κυζίκου της Μικράς Ασίας.

Για όσους δεν ξέρουν, θα πρέπει να σας πούμε ότι πριν δώσουν το σημερινό όνομα της περιοχής, είχε άλλη μια ονομασία. Λέγονταν Βατώντα. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη απογραφή, ο μόνιμος πληθυσμός είναι 9.489.

Η Νέα Αρτάκη είναι λίγο έξω από τη Χαλκίδα. Όσοι θέλουν να πάνε στην εν λόγω περιοχή θα πρέπει να ακολουθήσουν την διαδρομή για Βόρεια Εύβοια. Το πολύ σε 5 λεπτά θα έχουν φτάσει στον προορισμό τους. Ένας καταπληκτικός δρόμος, δίπλα στη θάλασσα!

Μια τεράστια Ελληνική σημαία έβαλαν σε ύψωμα κοντά στην Νέα Αρτάκη στην Εύβοια. Χρειάστηκε να βάλουν μία μεγάλη βάση και με γερανό να τοποθετηθεί, αυτό το σύμβολο της εθνικής μας περηφάνιας. (Πηγή φωτογραφίας: Μπάμπης Κώσταρος)

Σε ύψωμα της Νέας Αρτάκης, ο Δήμος, τοποθέτησε μία τεράστια Ελληνική σημαία. Με γερανό κατάφεραν να βάλουν την σημαία στην βάση της. Μια τεράστια Ελληνική σημαία από ψηλά φαίνεται σε όλη την Νέα Αρτάκη.

Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε την στιγμή που τοποθετείται η σημαία μας από τα συνεργεία του Δήμου.