Μια απίστευτη δίαιτα εξπρές: Το έχεις στο σπίτι σου και σε αδυνατίζει πολύ!

Όταν ακούς για δίαιτα, το μυαλό σου πηγαίνει σε πολλές παραμέτρους. Σε γενικές γραμμές, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι γρήγορες δίαιτες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως οι πιο ισορροπημένες, επειδή η απώλεια βάρους θα πρέπει να είναι μια σταδιακή διαδικασία. Παρ ‘όλα αυτά, πολλές γυναίκες θέλουν να ακολουθήσουν μια αποτελεσματική δίαιτα για να χάσουν γρήγορα το υπερβολικό λίπος έτσι ώστε να φαίνονται πιο όμορφες.

Υπάρχει δίαιτα για άντρες, δίαιτα για γυναίκες, δίαιτα κοιλιάς, δίαιτα εξπρές 2 ημερών όπως και 20 κιλών. Κατά καιρούς ακούς που λένε ότι υπάρχει μία τρομερή δίαιτα για να χάσεις πολλά κιλά.

Νερό με λεμόνι: Η δίαιτα και τα οφέλη

Είναι ένα κεφάλαιο που από μόνο του είναι πολύ σημαντικό. Το νερό και το λεμόνι εκτός από το να χάσεις κιλά, κάνει και πουθενά αλλού καλό; Πρώτα από όλα θα σας αναλύσουμε αν χάνεις κιλά πίνοντας νερό και λεμόνι.

Ακούγεται παράδοξο αλλά οι ειδικοί σε θέματα ευεξίας υποστηρίζουν φανατικά ότι το νερό με λεμόνι (ζεστό ή κρύο) το πρωί, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει κάποιος για να τονώσει τον μεταβολισμό του και να ενισχύει την απώλεια βάρους.

Αν και δεν πρόκειται για επικίνδυνη άποψη, ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό. Τι ισχύει λοιπόν; Είναι το νερό με λεμόνι το μαγικό ελιξίριο απώλειας βάρους;

«Το ζεστό νερό με λεμόνι δεν προκαλεί από μόνο του πραγματική απώλεια βάρους», λέει η Alissa Rumsey, εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το onmed.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σε αυτό το μέρος της Ερέτριας οι γυναίκες έβαζαν τα κλάματα στην Εύβοια

Αυτός είναι ένας πολύ επικίνδυνος δρόμος στην Εύβοια

Το νερό με λεμόνι κάνει καλό αντί για καφέ

Εάν όμως αντικαθιστά ένα άλλο ρόφημα με περισσότερες θερμίδες, όπως ο καφές με ζάχαρη ή ένας χυμός φρούτων, που θα έχει ως αποτέλεσμα την πρόσληψη λιγότερων θερμίδων, τότε μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, προσθέτει.

Ένας άλλος τρόπος που το νερό με λεμόνι βοηθά έμμεσα στην απώλεια βάρους είναι ότι πίνετε γενικά περισσότερο νερό και παραμένετε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια της μέρας.

Το σώμα μας, υποστηρίζουν οι ειδικοί, έχει την τάση να ερμηνεύει τη δίψα ως πείνα, οπότε αν δεν πίνετε αρκετό νερό, μπορεί να νομίζετε ότι πεινάτε, ενώ στην πραγματικότητα διψάτε. Όταν το σώμα παραμένει ενυδατωμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αποφεύγετε τα σνακ και άλλες ανθυγιεινές τροφές.

Χάρη στη ευχάριστη γεύση του, μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους που δεν τους αρέσει το νερό, να πίνουν περισσότερο. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το λεμόνι με πορτοκάλι ή λάιμ.

Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το λεμόνι και γενικά τα εσπεριδοειδή είναι όξινα, αν λοιπόν αποφεύγετε τις όξινες τροφές επειδή υποφέρετε από καούρες, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή άλλη αιτία, πρέπει να αποφεύγετε και το νερό με λεμόνι.

Δεν βλάπτει τα δόντια το λεμόνι

Μην αποφεύγετε τα λεμόνια για το ενδεχόμενο διάβρωσης του σμάλτου των δοντιών, καθώς μια φέτα λεμονιού στο νερό δεν μπορεί να βλάψει τα δόντια. Αν ανησυχείτε πάντως, μπορείτε να ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό και να περιμένετε λίγη ώρα πριν τα βουρτσίσετε.

Συμπέρασμα: Η προσθήκη λεμονιού στο νερό θα δώσει γεύση στο νερό και θα σας βοηθήσει να πίνετε περισσότερο, δεν προκαλεί όμως άμεση απώλεια βάρους.

Δίαιτα express για να χάσεις κιλά σε δύο μέρες

Μία δίαιτα express ή ένα detox πρόγραμμα μπορεί να αφυπνίσει τον μεταβολισμό σου, σε περίπτωση που έχει «κολλήσει» και δεν χάνεις κιλά, αλλά από την επόμενη κιόλας μέρα πρέπει να τρέφεσαι με αρκετά φρούτα και λαχανικά και να αποφεύγεις τα λίπη. Απαραίτητο, επίσης, είναι να θυμάσαι να καταναλώνεις πολλά υγρά και να αποφεύγεις τις μεγάλες ποσότητες αλκοόλ που προκαλούν κατακράτηση.

Παρακάτω θα δεις ένα express διατροφικό πρόγραμμα για να χάσεις 2 κιλά άμεσα όπως αλιεύσαμε στο newsbomb.gr.

Πρωινό

  • 1 μπανάνα με 1 φέτα ολικής άλεσης και λίγο ταχίνι ή
  • 1 φλ. δημητριακά ολικής άλεσης με 1 φλ. γιαούρτι 2% ή
  • 1 βραστό αυγό, 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης και 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • Δεκατιανό
  • 1 μπολ καρότα ή
  • 1 φρούτο

Μεσημεριανό

  • ψάρι ψητό με 2 φλ. μαρούλι και ντομάτα και 2 φρυγανιές ολικής αλέσεως ή
  • κοτόπουλο στήθος ψητό με 1/2 φλ. καστανό ρύζι και μια μικρή σαλάτα ή
  • μπριζόλα μοσχαρίσια χωρίς λίπος, 2 φλ. λαχανικά ωμά ή βραστά και 3-4 πατάτες φούρνου

Απογευματινό

  • 1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ή
  • λίγα ανάλατα αμύγδαλα

Βραδινό

  • ομελέτα με δύο αυγά και λαχανικά της επιλογής σου (π.χ. πιπεριές, μανιτάρια, κολοκύθι, καρότο) ή
  • τόνο σε νερό με μια μικρή σαλάτα και 2 κ. σ. καλαμπόκι ή
  • ντάκος με λίγο ελαιόλαδο

Το έχεις σπίτι σου και σε αδυνατίζει

Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ διαβάσαμε και στο dokari.gr.

Κι όμως, πέρα από τις τακτικές επιδρομές στα γυμναστήρια, ένα χαλαρωτικό μπάνιο μπορεί να σας απαλλάξει από τις ίδιες θερμίδες που θα χάνατε κατά την διάρκεια μιας απογευματινής 30λεπτης βόλτας.

Σε έρευνα που διεξήχθη από το Loughborough University, δεκατέσσερις άντρες στάλθηκαν για μια μονόωρη βόλτα με ποδήλατο και οι ίδιοι κλήθηκαν να πάρουν το μπάνιο τους στους 40 ͦC. Όπως φαντάζεστε, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η βόλτα με τα ποδήλατα έκαψε περισσότερες θερμίδες από το μπάνιο, όμως, το δεύτερο έκαψε τις ίδιες θερμίδες με μια 30λεπτη βόλτα με τα πόδια.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος στο μπάνιο ήταν και αυτή που προκάλεσε την καύση των θερμίδων. Επιπλέον, ο κάθε συμμετέχων παρακολούθησε τα ποσοστά σακχάρου του στο αίμα για 24 ώρες και ανακαλύφθηκε ότι μειώθηκαν κατά 10% μετά το μπάνιο. Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει, επίσης, ότι το καυτό μπάνιο έχει πολλές θετικές συνέπειες για τον οργανισμό όπως η μείωση της αρτηριακής πίεσης και η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Ενώ δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε πλήρως μια ζωή με καθημερινά καυτά μπάνια και καθόλου άσκηση, είναι ενδιαφέρον να γνωρίζουμε ότι ένα ζεστό μπάνιο μια στο τόσο μπορεί πέρα από χαλαρωτικό για το μυοσκελετικό σύστημα να είναι και ωφέλιμο για τις καύσεις μας.

*Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας.